Franse Bulldog


Hoogte25-35 cm

Gewicht8-14 kg

Met zijn stoere uiterlijk maar zachte karakter en de onmiskenbare vleermuis-vormige oren , heeft de Franse Bulldog zijn plekje verdient tussen de meest populaire hondenrassen. Hij is klein en heeft een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht die wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren. Hij heeft geen behoefte aan een groot deel van de oefening, past gemakkelijk in een appartement en hij is veel minder blafferig als andere kleine honden. Hij is ook een goede keuze voor degenen die misschien moeite hebben met het geven van voldoende lichaamsbeweging aan een meer actief ras.

De Franse Bulldog zal je laten lachen. Hij is een charmante, slimme hond met een gevoel voor humor maar ook een beetje koppig. Gefokt voor eeuwen als een metgezel is hij dol op mensen! De Franse Bulldog snurkt, dit komt door zijn platte snuit. In sommige gevallen kunnen Franse Bulldogs zelfs moeite krijgen met ademhalen. Een operatie aan de neus kan de luchttoevoer dan verbeteren.

Frenchies zijn gevoelig voor warmte en kunnen snel bezwijken bij warm weer. Dit is niet het ras voor jou als uje geniet van wandelen of joggen met een hond.

Wist je dat?

Franse Bulldoggen een minimale behoefte aan beweging hebben.

Door zijn korte snuit maakt de Franse Bulldog minder snel gebruik van zijn neus, stimuleer zijn neus door bijvoorbeeld lekker brokjes te verstoppen. Daag hem uit om zijn eten te vinden!

Franse Bulldoggen kunnen wat langer nodig hebben als het gaat om zindelijkheidstraining. Wees geduldig, consequent en wordt niet boos op de pup.

Frenchies snurken en ze staan ​​bekend voor het maken van andere vreemde geluiden, wat ook vreemde geurtjes boven kan brengen.

Sommige mensen zeggen dat de Franse Bulldog niet kan zwemmen, maar niets is minder waar! Elke hond kan zwemmen.

De “bouldogge Francais ‘, (zoals hij bekend is in zijn geadopteerde thuisland Frankrijk) is eigenlijk ontstaan ​​in Engeland, in de stad Nottingham. Kleine bulldogs waren populair huisdieren met de lokale kantwerksters, houden hen gezelschap en ontdoen van hun werkplaatsen van ratten. Na de industriële revolutie, veel werd gemechaniseerd en veel van de kantwerksters verloren hun baan. Sommigen van hen verhuisde naar Frankrijk, waar nog wel vraag was naar hun vaardigheden en natuurlijk namen ze hun geliefde honden mee. De honden waren even populair bij Franse winkeliers en uiteindelijk kregen ze de naam van hun geadopteerde thuisland.

De Frenchie is erg populair geworden in de afgelopen jaren, bij alle populaire rassen pas op voor broodfokkers!

De Franse Bulldog staat ​​bekend om hun rustige karakter. Frenchies kunnen koppig zijn tijdens het trainen van de hond, geduld is hierbij erg belangrijk. Net als bij veel Bulldog rassen hebben ze net iets meer tijd nodig commando’s of regels door te krijgen.

Vergeet ook niet om de Franse Bulldog mentaal uit te dagen. Hoewel hij weinig lichaamsbeweging nodig heeft moet je ervoor zorgen dat hij zich niet verveeld. Dan zal hij op zoek gaan naar iets om te doen, bijvoorbeeld je schoenen kapot bijten.
Stimuleer zijn neus en koop een hondenpuzzel, hier zijn ze wel even zoet mee.

De Franse Bulldog is gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Kortscheldige honden kunnen last krijgen van ademhaligsproblemen. Snurkt je hond enorm veel en heeft hij last van benauwdheid ga dat naar de dierenarts. Soms is een operatie noodzakelijk om de hond weer voldoende lucht te geven, hij zal zich daarna een stuk fijner voelen!

Daarnaast kan de Franse Bulldog slecht zijn warmte kwijt, let daarom goed op voor signalen van oververhitting en doe rustig aan met warm weer.

De Franse Bulldog heeft een korte, fijne, gladde vacht die gemakkelijk te verzorgen. Franse Bulldog verharen, dus een borstelbeurt op zijn tijd is nodig. Tijdens de lente en de herfst verharen ze het meest.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!