...

Heal Your Dog halsband

In gesprek met Chantal Lorié

 

Hoe ben je op het idee gekomen om deze unieke halsbanden te maken?

Het maken van de bandjes heb ik als kind bij toeval geleerd van een vriendin van de familie. Zelf was ik niet bijzonder creatief maar dit pakte ik heel snel op. Iedereen vond de geknoopte armbandjes erg leuk dus heb ik de  hele zomer voor al mijn vriendinnen armbandjes gemaakt. Daarna heb ik er jaren niets meer mee gedaan, tot het moment dat ik mijn grote liefde op 4 pootjes kreeg, dwergpincher Boefje! Ik kocht regelmatig een leuke halsband in de plaatstelijke dierenwinkel en ontwikkelde een kleine halsbandenverslaving. Dit is alweer 6 jaar geleden!  Toen Boefje een nestje puppies kreeg besloten we een teefje te houden. Daarna liep de halsbandenverslaving helemaal uit de hand, want alles moest nu 2 keer gekocht worden en natuurlijk ook nog matchen!  Ineens bedacht ik me, waarom probeer ik niet zelf halsbanden te maken? Met de knooptechniek van vroeger ben ik aan de slag gegaan, zo kon ik zoveel halsbanden maken als ik maar wilde. Zo gezegd, zo gedaan!

Klinkt als een hele uitdaging! Vertel snel verder.

Het was zeker een grote uitdaging. In het begin was ik nog zoekende naar een mooie maar ook geschikte manier om sluitingen aan de halsbanden te maken. Na wat onflatteuze probeersels kwam ik op de mooie karabijnhaak die ik heb geintegreerd met de halsband. Vol trots trots deed ik de halsband om bij mijn 2 hondjes en ging ik langs vrienden, familie, de dierenarts, hondentraining, noem maar op. Daar kreeg ik de meest geweldige reacties! Veel familie, vrienden en kennissen wilde ook wel zo’n halsband voor hun hond.

Hoe ben je op het idee gekomen van de combinatie met de edelstenen?

Boefje had geregeld uiteenlopende klachten, een nare hoest dat bronchites bleek te zijn, daarnaast was hij ook behoorlijk dominant waardoor hij zich steeds in de nesten werkte. Ik ging hier mee naar de gewone dierenarts en soms probeerde ik ook homeopathische middelen. Ik ging kort werken bij een holistische dierenarts die mij de sterk helende krachten van edelstenen liet zien. Vlak daarna kwam ik bij de winkel “Mystiek” een geweldige spirituele winkel in Rotterdam. Bij “Mystiek” zag ik een edelsteen liggen die goed hielp tegen bronchites, waar mijn hondje Boefje zo’n last van had! Hier is mijn idee geboren, ik dacht, ik verwerk de steen in zijn eigengemaakte halsband en we zullen zien hoe hij hier op reageert. Ik had al veel geprobeert om Boefje van zijn bronchites af te helpen en vergeleken met de prijs van andere gemaakte kosten was de prijs van het uitproberen van een edelsteen maar een hele kleine uitgave. Ik wilde er zeker van zijn dat ik alles voor hem gedaan had wat ik kon. Als edelstenen mensen helpen waarom zou dit bij dieren dan anders zijn?

halsband edelsteen

 

Naast dat de halsband erg sjiek stond kreeg ik na een paar dagen sterk het gevoel dat Boefje minder hoestaanvallen kreeg en rustiger werd. Sinds toen ben ik me meer in edelstenen gaan verdiepen, hierbij heb ik ook een aantal kenners geraadpleegd die bevesigde wat ik al dacht; Edelstenen werken ook voor dieren, en niet alleen dat, dieren staan ook veel meer open voor de helende eigenschappen van de edelstenen.
Vanaf toen ben ik meer edelstenen gaan kopen en kwam ik op de naam van mijn website; “HealYourDog” Het is simpel, klinkt mooi en brengt de kern van mijn boodschap over!

 

Wil jij meer weten over de verschillende soorten edelstenen en benieuwd wat dit voor jouw hond kan betekenen, kijk dat snel op de website van “HealYourDog”

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!