...

Play-Tag: Een goede toevoeging aan de Chip

Play-Tag is de nieuwste penning op de markt met als doel het aantal vermiste honden terug te dringen.

Wat is Play-Tag?

Play-Tag is een penning die je aan de halsband van je hond kunt bevestigen. Door middel van een mobiele app op je telefoon ( nu alleen nog beschikbaar in de Apple Store) stel je een afstand in waarbinnen je hond moet blijven, een zogenaamde “onzichtbare riem”. Zodra je hond buiten deze ingestelde afstand komt krijg je een melding op je telefoon en gaat op de Play-Tag het Led licht branden.

Waarom is Play-Tag een goede toevoeging op de Chip?

Het chippen van honden is tegenwoordig verplicht, maar om een chip uit te kunnen lezen moet de hond eerst gevangen worden en naar een dierenarts/asiel/dierenambulance gebracht worden waar de chip uitgelezen kan worden. Bij Play-Tag is dit niet nodig. Stel iemand ziet een hond lopen met een Play-Tag waarvan het Led licht knippert. Deze hond is dus buiten de ingestelde afstand van zijn baasje. Zodra iemand op een paar meter van de hond komt kan diegene via de mobiele app de gegevens van de hond inzien. Niet alleen de naam en contactgegevens van de eigenaar maar ook gedrags- of medische informatie die belangrijk is om te weten. Via de telefoon kan die persoon direct contact opnemen met de eigenaar, zonder de hond aan te hoeven raken!

Bekijk de video van Play-Tag om dit nog beter te zien:

Play-Tag is nu al hier te bestellen, het product komt officieel in de herfst van dit jaar op de markt. Play-Tag kost $59,99. Of en wanneer we Play-Tag in de Nederlandse dierenwinkels kunnen kopen is nog even afwachten. Zou jij Play-Tag kopen?

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!