...

De grootste wens van een viervoeter in het asiel, is een thuis!

Al eerder stelde we jullie voor aan Chantal van Hondenwens(lees het artikel hier) en vinden het de hoogste tijd om jullie hier nog veel meer over te vertellen! Jullie hebben al kunnen lezen hoe Hondenwens is ontstaan, wat Chantal haar drijfveer is en welke honden ze zelf uit het asiel heeft geadopteerd. Maar er is nog zoveel meer over Chantal en Hondenwens te vertellen!

Waarom de naam Hondenwens?

Chantal legt het uit:
“Men denkt vaak bij Hondenwens aan het feit dat ‘de mens’ een Hondenwens heeft. Zoals bijvoorbeeld een ‘kinderwens’. Dit is echter niet het geval! De benaming Hondenwens staat voor: “De grootste wens van een viervoeter in het asiel, is een thuis!” Hondenwens is hét adres waar je dergelijke (asiel) honden aantreft. In het asiel zitten veel overbodig geworden honden met smart te wachten op een nieuw en warm thuis en hun grootste wens is dat een “mensenmaatje” een van hen onder hun hoede neemt en een nieuwe levenskans geeft. Zijn de omstandigheden zodanig dat een hond, nog afgezien van welke, een goede kans heeft op een fijn en gelukkig leven? Gun dan een hond op Hondenwens die kans. Een kans op een fijn en gelukkig hondwaardig leven. Ik verdiep mezelf expliciet in ‘uitzichtloze honden’.hondenwens2

Denk hierbij aan langzitters, senioren, honden met gedragsproblemen, honden met een medische aantekening etc. Het slechtste gevoel in de wereld is dat de hond in kwestie en de medewerkers van het asiel, er zelf ook in gaan geloven dat niemand deze honden een ‘thuis’ wilt geven. Het doel van Hondenwens is om aandacht te vragen voor honden die buitengewoon lang in een dierenopvangcentrum (asiel) zitten. Eén op de vijf honden in het asiel zit momenteel langer dan drie maanden op een nieuw thuis te wachten. 15% van de honden zit momenteel langer dan vijf maanden in het asiel. Dat is eigenlijk onverantwoord. Mensen kiezen minder snel voor deze ‘stakkers’, terwijl ze, als ze eenmaal geplaatst zijn, voor hun nieuwe baasjes juist ‘kanjers’ blijken te zijn. Het plaatsen van jonge, gezonde honden bij nieuwe baasjes levert meestal geen problemen op, maar dat veranderd als ze bijvoorbeeld oud of gehandicapt zijn of een ‘gebruiksaanwijzing’ hebben. Dat is jaarlijks het geval bij ongeveer 2.000 honden die een tijdelijk onderkomen vinden in een van de asielen. ”Haal een kanjer, senior (oud) of beschadigd uit het asiel op Hondenwens!”

Hondenwens besteed expliciet aandacht aan ‘uitzichtloze honden’. Denk hierbij aan langzitters, senioren, honden met gedragsproblemen, honden met een medische aantekening etc. Het doel van Hondenwens is om aandacht te vragen voor deze ‘kanjers’ die buitengewoon lang in een dierenopvangcentrum (asiel) zitten.

Wie zitten er allemaal achter Hondenwens?

Hondenwens bestaat nu sinds 19 november 2010 tot op heden, maar uit één persoon. Het valt Chantal op dat veel mensen, bewust of onbewust praten in de “jullie” vorm. Dit is niet het geval. Chantal Gabriël = Hondenwens!hondenwens3 Het is haar droom die werkelijkheid is geworden en nu haar levenswerk is! Chantal: “Nu bijna 4 jaar verder ben ik daar onwijs trots op dat het zo is gegroeid en ik er ook daadwerkelijk enorm veel voor terug krijg, al zijn het maar woorden van de mensen en leuke foto’s van de geplaatste honden die ik geholpen heb of waarbij ik een handje heb kunnen helpen voor de pootjes.”

Wil jij Hondenwens helpen?

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!