...

De voor- en nadelen van het gele lintje

Er is de laatste tijd veel over gesproken, het gele lintje. Het gele lintje geeft aan dat de hond afstand nodig heeft van andere honden en mensen, dit kan omdat de hond niet met andere honden overweg kan maar bijvoorbeeld ook een gezondheidsprobleem.  Maar wat zijn de voor- en nadelen van het gele lintje?

Voordelen

Het is voor iedereen meteen duidelijk dat een hond meer afstand nodig heeft, je hoeft mensen niet meer zo vaak te vragen hun hond aangelijnd te houden. Het kan zijn dat een hond uit het asiel nog erg bang is voor de wereld en de kennismaking met andere honden en mensen rustig moet verlopen. Het is natuurlijk wel van belang dat iedereen, zowel hondeneigenaren als niet-hondeneigenaren, begrijpen waar het gele lintje voor staat!

Nadelen

Hoewel het gele lintje niet alleen is bedoelt voor honden die agressief zijn naar andere honden kan het gele lintje bij een langslopende hondeneigenaren (onbewust) een schrikreactie opwekken; “Er is iets mis met die hond”. Natuurlijk hoeft een hond met een geel lintje helemaal niet agressief te zijn, loop gewoon rustig met jou hond langs de hond met het gele lintje, negeer de hond en blijf rustig en assertief; geen rede voor paniek! Je kunt natuurlijk ook altijd aan de eigenaar van de hond vragen waarom hij een geel lintje heeft.

Het gele lintje is een prima initiatief om duidelijk te maken dat een hond meer ruimte nodig heeft, om welke reden dan ook. Helaas kan het in sommige gevallen ook averechts werken, mensen worden gespannen als ze een hond met een geel lintje zien en dit heeft ook weer invloed op de hond.

Conclusie: Het succes en nut van het gele lintje hangt dus geheel af van de instelling en uitstraling van de mensen!

 

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!