...

Een loopband voor honden: Hoe, wat en wanneer?

Je ziet het steeds vaker, mede dankzij Cesar Millan die er regelmatig gebruik van maakt in zijn tv show; De loopband. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van een loopband voor honden en wanneer maakt je hier gebruik van?

Beweging

Het belangrijkste fundament voor honden om gelukkig en in balans te zijn is beweging! Hondeneigenaren moeten gemiddeld (verschilt per ras/hond) een uur met hun hond lopen/fietsen/hardlopen om de hond voldoende beweging te geven. Zonder voldoende beweging raken honden gefrustreerd door veel te veel opgekropte energie met als gevolg dat ze bijvoorbeeld dingen gaan slopen. Die energie moeten ze namelijk kwijt!

Voordelen van de loopband voor honden

Honden met heel veel energie
Sommige honden hebben zoveel energie dat zelfs 2 uur per dag beweging niet genoeg is. De realiteit is dat mensen werken, een gezin hebben en niet 24/7 de tijd hebben om de hond deze energie kwijt te laten raken. Gebruik de loopband als extra hulpmiddel, naast de dagelijkse wandelingen.

TREADMILL Fit fur life

Revalidatie
Voor honden die moeten revalideren na een operatie, gewrichtsproblemen of overgewicht hebben is de loopband een uitkomst. Doordat je de weerstand, snelheid en duur helemaal zelf kan instellen kan de hond zich niet overbelasten.

Asielhonden

In het asiel wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van een loopband. Helaas lukt het veel asiels niet om de honden de beweging te geven die ze nodig hebben, vooral door het gebrek aan mankracht. De loopband is hiervoor een ideale oplossing, zo kunnen honden toch hun energie kwijt!

Nadelen van de loopband voor honden

Geen vervanging voor de dagelijkse wandelingen
Soms wordt een loopband alleen maar gebruikt om de hond beweging te geven. Een loopband is niet voor luie baasjes die geen zin hebben om te wandelen met de hond. Als je dat niet wilt doen, neem dan geen hond!

Waar kan ik een loopband voor mijn hond kopen?

De meest veilige manier is de loopband die speciaal is ontwikkeld voor honden. Een daarvan is de FitFurLife loopband te koop bij AFC (Animal Fitness Company). De loopbanden zijn verkrijgbaar is verschillende maten van kleine tot grote honden!

loopband hond AFC

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!