...

Help, mijn hond kauwt op mijn schoenen

Niet alleen schoenen worden vaak gebruikt als kauwobject, ook een bank, tassen, stoelpoten of je mooie kleed. Ten eerste is het belangrijk dat je rustig blijft als je merkt dat je hond iets kapot heeft gemaakt, wordt niet boos dit kan het namelijk nog erger maken. Honden begrijpen een leider die boos of gefrustreerd is niet, het is juist een teken van zwakte.

Het tweede wat je moet doen is je hond corrigeren. Grijp niet de schoen uit zijn mond, claim de schoen. De hond moet de schoen loslaten, daarna kun je het oppakken. Het is immers jouw schoen! Wees assertief, duidelijk, rustig en heb geduld. Lukt dit niet? Dan kan je ook de volgende manier gebruiken: laat je aan je hond zien waar hij wel aan mag kauwen, blijvoorbeeld een bot of een kauwspeeltje. Zo is hij afgeleid en kun jij je schoen claimen.

Hoe claim ik mijn spullen?

Door je spullen te claimen laat je aan je hond zien dat jij in controle bent en dat jij aangeeft wanneer hij wel of niet met iets mag spelen. Maar ook een ruimte, zoals de keuken, kun je claimen. Hoe doe je dit? Stel je op als roedelleider, dus assertief en rustig. Ga voor je schoen staan en bedenk een grens in je hoofd, je hond mag deze grens niet passeren. Komt je hond binnen je bedachte grens dan corrigeren je hem. Je hond zal snel doorhebben dat de schoenen van jou zijn en uiteindelijk zal hij het opgeven. Geduld is erg belangrijk, misschien ben je de eerste keer wel een kwartier bezig. Honden kennen geen tijd, heb geduld en zet door, dan heeft je hond het de 2e keer een stuk sneller door.

Kauwspeelgoed

Honden kauwen vaak op spullen om te kalmeren, jonge honden doen dit vaak omdat ze last hebben van hun tandjes. Geef je hond dan ook een speeltje waar hij wel op mag kauwen. In dierenwinkels en webshops zijn veel van dit soort speeltjes verkrijgbaar, zo kan je hond lekker kauwen en blijven jouw mooie schoenen heel!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!