...

Honden op kantoor, hoe pak je dit aan?

Steeds meer bedrijven stellen zich open voor het meenemen van honden naar kantoor, uit onderzoek blijkt dat dit de productiviteit van de medewerkers verhoogt. Het is belangrijk dat er regels zijn opgesteld in het bedrijf waar de baasjes en de honden zich aan moeten houden, maar hoe pak je dit aan? Hieronder 7 punten waar je aan moet denken.

 

Gezondheid

Alle honden in een bedrijf moeten ingeënt en gezond zijn. Met veel honden in een kantoor kunnen ziektes zich gemakkelijk van hond tot hond verspreiden. Zorg er ook voor dat je hond geen vlooien heeft en elke maand een pipetje krijgt om vlooien te voorkomen.

Zindelijk

Om het kantoor schoon en representatief te houden is het erg belangrijk dat je hond zindelijk is. Het is natuurlijk niet fris als er een plasje of drolletje in je kamer ligt en er een collega binnenkomt die er per ongeluk in gaat staan.

Zijn eigen plekje

Zorg dat je een hondenmand of kussen klaar hebt liggen voordat je de hond meeneemt naar het werk. Jij bepaald op deze manier waar je hond moet liggen, zo voorkom je dat je hond zelf een plekje gaat uitzoeken en het ziet als zijn territorium. Doordat jij de hond een plek geeft om te liggen ben je de roedelleider, je deelt de plek met je hond.

Goede manieren

Om problemen binnen het kantoor te voorkomen moeten de honden goed opgevoed zijn. Er zijn regels, grenzen en beperkingen, ook op het kantoor. Grommende of blaffende honden dragen niet bij aan een ontspannen werksfeer. Dit betekent niet dat als je wat uitdagingen hebt met je hond dat je hem helemaal niet mee mag nemen. Bespreek van te voren met collega’s wat zij kunnen doen om te helpen, leg de situatie uit. Help elkaar om problemen op te lossen, met honden op kantoor is dit juist een goede plek om aan de problemen te werken.

Onder controle

Alle honden moeten onder controle van de baas blijven. Stel regels op, bijvoorbeeld dat de honden aangelijnd moeten zijn en alleen in de kamer waar jij als baasje zit los mogen.  Een babyrekje voor de deur is ook een goede oplossing, zo kan je hond wel loslopen in de kamer en hoeft de deur niet meteen dicht te zitten.

Ga samen wandelen

Met honden op kantoor heb je de perfecte situatie om met iedereen als een roedel te gaan wandelen, op deze manier bouwen de honden een band met elkaar op. Introduceer de honden op neutraal terrein, bijvoorbeeld op de parkeerplaats van het kantoor.

Stimuleer je hond

Zorg ervoor dat je hond genoeg te doen heeft op kantoor, neem speeltjes mee! Je kunt ook een speelkwartier voorstellen binnen het bedrijf, een korte pauze zodat iedereen even met zijn/haar hond kan spelen.

Stel regels op, maak afspraken met elkaar en wees verantwoordelijk voor je eigen hond. Zowel jij als je hond hebben dan een leuke, ontspannen en gezellige werkdag!

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!