...

De huisregels: do’s and dont’s

Regels voor zowel het gezin als de hond zijn heel belangrijk. Lees hieronder de do’s & dont’s met als voorbeeld hond Max.

Do’s

Do: Maak een lijstje met regels waar alle gezinsleden zich aan moeten houden. Bijvoorbeeld: Hond Max mag niet in de keuken, in de ochtend laat papa Max uit, Sofie geeft Max in de avond eten etc.
Do: zorg dat alle gezinsleden met eens zijn met de regels.
Do: De regels gelden 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Do: Geef je hond een alternatief voor ongewenst gedrag. Voorbeeld: Max kauwt aan de tennisschoenen van mama, geeft Max een lekker bot waar bij wel op mag kauwen.
Do: Blijf altijd rustig, kalm en zelfverzekerd.
Do: Beloon Max als hij rustig, kalm en onderdanig is. Dit kan een aai over zijn kop zijn maar ook een lekker hondenkoekje.

Dont’s

Dont’s: Wordt nooit boos op Max!
Dont’s: Als jij een keer geen zin hebt om de regels door te voeren begrijpt max hier niets van. Neem daarom nooit een “snipperdag”
Dont’s: Verwacht niet dat Max wel snapt wat jij bedoelt, hij kan niet je gedachten lezen.
Dont’s: Stimuleer nooit een angstige of agressieve hond. Zo wordt het gedrag juist erger. Als Max bang is en jij tegen hem zegt “Het komt goed Max, het is al goed” ziet Max dit als een bevestiging voor zijn angst.
Don’t: Sla of schop nooit een hond!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!