...

Waarom steekt mijn hond zijn hoofd uit het autoraam?

Lekker een dagje opstap met je hond, naar het strand, het bos of gewoon lekker wandelen. Vaak is er eerst een ritje met de auto voor nodig om op de plaatst van bestemming te komen. Bij lekker weer staat de ramen vaak open en zie je veel honden die hun hoofd uit het raam steken.

Eerst ruiken, dan geloven

De neus van je hond is heel gevoelig en het belangrijkste zintuig van je hond. Mensen zeggen vaak “Eerst zien dan geloven” voor honden geldt “Eerst ruiken dan geloven”. Onderweg in de auto wordt je hond geprikkeld met allemaal nieuwe geuren, om deze het beste te kunnen ruiken steekt hij daarom zijn hoofd uit het raam!  Zo weet de hond waar hij is en wat er in de omgeving allemaal gebeurt. Eigenlijk heel normaal, logisch en natuurlijk gedrag.
Helaas is dit niet geheel ongevaarlijk, je hond kan iets in zijn oog krijgen dat rondvliegt. Of nog erger, wat als er ineens een vrachtwagen te dicht langs uw auto schiet.

 

Lees meer:

Waarom begraven honden dingen?
Waarom jankt of piept mijn hond?
Waarom geeft je hond een duwtje met zijn neus?
Waarom likken honden?

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!