...

Pas op voor broodfokkers!

Pas op voor broodfokkers bij je zoektocht naar een pup

Veel gezinnen kiezen de zomervakantie uit om een puppy aan te schaffen. Zo hebben ze de hele vakantie genoeg tijd en aandacht voor de nieuwe hond. Maar pas op voor broodfokkers tijdens je zoektocht naar een leuke puppy! Broodfokkers willen zoveel mogelijk geld verdienen met de verkoop van de pups, de teef wordt keer op keer gedekt om pups te geven. De pups worden vaak tegen een redelijk goedkope prijs aangeboden wat het voor veel mensen aantrekkelijk maakt.

Goedkoop = Duurkoop

Zowel “rashonden” als kruisingen worden door broodfokkers gefokt. Zij houden totaal geen rekening met de gezondheid van de hond, laten haar niet onderzoeken bij de dierenarts, laat staan een genetisch onderzoek. Dit zorgt voor veel gezondheidsproblemen bij de hond, als pup of als volwassen hond met veel bezoekjes aan de dierenarts tot gevolg.

Gedragsproblemen

De pups worden vaak veel te vroeg bij de moeder weggehaald, waardoor zij nog niet genoeg “hondentaal” hebben kunnen leren van hun moeder. Socialisatie en ontwikkelingsproblemen komen hierdoor vaak voor bij pups van broodfokkers.

Gebruiksvoorwerp

De moederhond wordt door de broodfokkers gezien als een gebruiksvoorwerp. Als zij te oud is voor een nieuw nestjes pups wordt ze achtergelaten, naar het asiel gebracht of zelfs ingeslapen.

 

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!