...

Hardlopen met je hond: Canicross

Iedere hond vanaf de leeftijd van 1 jaar mag beginnen met Canicross. Wat heb je nodig?
– Een sportieve hond
– Canicrossuitrusting voor de hond
– Hardloopuitrusting voor de baas

Fit en fun met Canicross

Canicross kun je zowel recreatief als wedstrijdgericht beoefenen. Samen met je hond vorm je een team. Voordat je gaat beginnen met canicross moet je jezelf afvragen of je hond wel voldoende conditie heeft. Zo niet? Bouw dit dan rustig op!
Als jullie eenmaal fit genoeg zijn kunnen er ook wedstrijden gelopen worden. Voor de wedstrijd kijkt de dierenarts je hond na, hij checkt of je hond wel gezond genoeg is om aan de wedstrijd mee te doen. Heeft hij de juiste inentingen en zijn er misschien zichtbare kwaaltjes? Als de dierenarts de hond heeft goedgekeurd mag je aan de wedstrijd meedoen. Om de 30 of 60 seconden start één team, de hond en de baas. De hond zit aan de baas vast door het speciale canicross tuig, hierdoor heeft de baas lekker zijn handen vrij om te bewegen. De hond moet zelfstandig lopen, je mag hem dus niet voortrekken!

Categorieën

De baasjes worden verdeeld in de volgende categorieën:
– Tot 10 jaar
– 10 tot 15 jaar
– 15 tot 31 jaar
– 31 tot 46 jaar
– 46 jaar en ouder
Daarnaast wordt er ook een verdeling tussen mannen en vrouwen gemaakt.
Lijkt het jou leuk om ook te beginnen met Canicross, neem dan een keer een kijkje bij een trainingsgroep! Voor meer informatie kijk op http://www.canicrossnederland.nl
Voor meer informatie over de uitrusting kijk op http://www.canicrossgear.nl

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!