...

Hondenijsje, maak het zelf!

Wat is er lekkerder op een warme dag dan een lekker fris ijsje? Ijsjes die wij mensen eten zijn niet altijd even gezond voor onze honden. Maar gelukkig kun je zelf heel makkelijk een ijsje maken voor je hond!

Wat zijn de ingrediënten van een hondenijsje:

3 bananen
1 liter magere yoghurt
half kopje pindakaas
Hondenkoekjes (bijvoorbeeld middelgrote kluifjes)
Het makkelijkste middel om je hondenijsjes in te maken zijn papieren bekertjes, deze kun je kopen bij de blokker, action of supermarkt.

Zo maak je een hondenijsje

Pak een grote kom of pan. Pel de bananen en prak deze. Vervolgens voeg je de yoghurt toe (ongeveer 1 liter). Tot slot moet er nog een half kopje pindakaas aan het beslag worden toegevoegd. Mix het beslag totdat het een mooi geheel is. Verdeel het beslag in de papieren bekertjes, plaats een hondenkoekje bovenop het bekertje in het beslag ( dit kan ook een ijsstokje zijn). Nu is het wachten tot het beslag goed bevroren is.

Het resultaat: Een heerlijk hondenijsje!

ijs voor honden

 

Natuurlijk kun je zelf je creativiteit loslaten bij het maken van dit hondenijsje. Zo kun je experimenteren met ingrediënten en dit helemaal aanpassen aan wat jouw hond lekker vind. Let hierbij wel op dat je geen producten gebruikt die giftig zijn voor honden!
Je kunt de ijsjes natuurlijk ook op een hoorntje geven of het hondenkoekje vervangen door een kauwspeeltje.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!