...

Hondenmand met torentje – DIY

Wat heb je nodig om de hondenmand met torentje te maken?

– hamer
– zaag
– decoupeerzaag
– boormachine
– schroeven
– houtlijm
– schuurmachine (of schuurpapier)
– verf, de kleur mag je helemaal zelf bepalen natuurlijk. Wil je ook een ontwerp met strepen maken? Dan heb je ook schilderstape nodig om mooie strakke lijnen te krijgen.

– planken van een pallet ( of een ander soort houten planken)
– balken voor de pootjes (de lengte hangt af van hoe hoog je het torentje wil maken)
– Multiplex

Aan de slag!

Stap 1: Als je gebruik maakt van de planken van een pallet dan is het belangrijk dat je alle spijkers eruit haalt. Zorg ervoor dat je de planken goed afschuurt zodat er geen splinters of andere scherpe randjes op de planken zitten waar je hond zich aan kan bezeren.

Stap 2: De maat van de 2 hondenbedden kun je natuurlijk zelf bepalen. In dit voorbeeld zijn 2 planken van 90 cm en 2 planken van 70 cm voor het grote hondenbed gebruikt. Voor het kleine hondenmandje/torentje zijn 2 planken van 50 cm en 2 planken van 45 cm gebruikt.

Tip Heb je nog een hondenkussen liggen die je wil gebruiken, meet deze dan even op en gebruik die afmeting!

Stap 3: Nu je de planken op maat hebt gezaagd moeten ze bevestigd worden. Doe dit met een beetje houtlijn en schroef de planken stevig vast.

Stap 4: De bodem van de hondenmand en het torentje bestaat uit multiplex. In dit voorbeeld is het multiplex afgetekend aan de binnenkant van het frame. Met houtlijm en pocket hole verbindingen is de bodem aan het frame vastgezet. Je kunt dit natuurlijk ook doen door de buitenkant van het frame af te tekenen en de bodem op de planken vast te schroeven.

Stap 5: Zaag de balken nu op maat voor de 3 poten. Hier ben je vrij in het kiezen van de maat, dit ligt aan de grootte van je hond.

Stap 6: De poten kun je op verschillende manier bevestigen. Zoals in dit voorbeeld kun je ze netjes laten verzinken in de hondenmandjes. Maar je kunt ze ook gewoon vastschroeven. Je hebt 2 poten nodig voor de achterkant en een voor aan de voorkant.

Stap 7: Nu is het tijd om je nieuwe hondenmand en torentje te verven. Wees creatief, streepjes, stippen, de naam van je viervoeter of iets anders leuks!

Tip Heb je een kat? Tover het bovenste mandje dan om in een kattenmandje! Zo kunnen de 2 lieve huisdieren gezellig samen relexen. En omdat katten graag hoog liggen, klimmen, en springen is dit hondenbedje daar ideaal voor.

 

Het eindresultaat:
hondenbed met toren

Heel veel succes! Heb jij dit leuke hondbed met torentje gemaakt? Deel een foto hieronder!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!