...

Staffords zoeken een ervaren baasje!

3 weken geleden was het zover, wij (eigenaren van Hondenwoordenboek) waren al een tijdje op zoek naar een hond. Op de website van dierenasiel Zuidwolde (Groningen) kwamen we hem tegen.  Een herder kruising van 2 jaar die een goed thuis zocht. De volgende dag zijn we meteen gaan kijken en de klik was er, Damon mocht met ons mee naar huis! (Binnenkort meer over Damon) In gesprek met Iris van het dierenasiel kwamen we op het onderwerp van een aantal Staffords die in het asiel zitten en waar nog steeds geen baasje voor is gevonden. Natuurlijk willen wij deze honden op Hondenwoordenboek in de schijnwerpers zetten!

Iris van Dierenasiel Zuidwolde (Groningen):

Wij zoeken Stafford liefhebbers die onze asiel Staffies graag een kans geven. Veel van onze honden hebben een slecht ( vecht) verleden. Ze werden zwaar verwaarloosd en broodmager door de dierenambulance binnengebracht. Of afgestaan door een eigenaar die  wegens schulden, huisuitzetting, gevangenis straf of opname in een psychiatrische inrichting niet meer voor de hond(en) kan zorgen. Al onze Staffords kunnen goed overweg met mensen maar hebben wel grote problemen in de omgang met andere dieren. Zonder uitzondering zijn het allemaal fantastische (jonge) gezonde honden met een goed karakter, daarom vinden wij ze wel herplaatsbaar. Wel zoeken wij ervaren honden opvoeders en kenners/liefhebbers van het ras.

Dasch

Dasch is een gecastreerde Staffordshire Terrier reu, geboren op 15/11/2007. Hij is in eerste instantie als zwerver binnen gebracht. Het bleek dat hij was weggelopen bij zijn nieuwe eigenaar die hem uit asiel Leeuwarden had. Zoals veel honden hier in het asiel heeft Dasch een verleden met meerdere eigenaren. In Leeuwarden was hij aan het asiel afgestaan omdat hij moeilijk alleen kan zijn. Ook kan hij er niet tegen om opgesloten te worden. Hij ontsnapt b.v uit de bench. Dasch verblijft al weer een hele tijd bij ons in het asiel. Ook hier haat hij het hok en probeert als hij kan er uit te ontsnappen. Gelukkig hebben we een hondenhuiskamer waar hij vaak in mag verblijven.

Stafford zoekt baasje

Met zijn favoriete bot vermaakt hij zich daar prima.  Dasch is een lieve, sportieve hond met een sterke eigen wil. Met mensen kan Dasch goed overweg, hij houdt van aandacht, lange wandelingen, rennen naast de fiets, balspelletjes en aaitjes. Met andere dieren, honden, katten, kleinvee kan Dasch absoluut niet overweg. Hij moet op straat aan de riem worden uitgelaten en kan alleen in een goed omheinde tuin  worden los gelaten. Dasch wil zo graag zijn eigen plekje waar hij de rest van zijn leven mag blijven, wie biedt hem een liefdevol thuis. Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Jacky

Jacky is een kruising Amstaff/ Pitbull teef.. Haar geschatte geboortedatum is 02/11/2010. De eigenaar heeft op 02/11/12 afstand gedaan omdat hij wegens huisuitzetting niet langer voor haar kon zorgen. Vrolijk, dol op aandacht en energiek zijn de woorden om Jacky te omschrijven. Jacky moet veel energie kwijt en zoekt dan ook sportieve mensen die voor haar willen zorgen. Haar grootste hobby’s zijn rennen en spelen met, lees: vermorzelen van :-),  tennisballen.  Jacky kan niet overweg met andere dieren en een plekje waar ze tijdens het wandelen weinig andere honden en katten tegen komt zou ideaal zijn. Stafford zoekt baasje

 

Wie biedt Jacky een liefdevol thuis? Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Lovely

Lovely is een Stafforsdshire teef, haar geboortedatum is geschat op 14/01/2010. Zij is afgestaan omdat haar eigenaar niet meer voor haar kan zorgen. Energiek, vrolijk en aanhankelijk zijn enige woorden om haar karakter te omschrijven. Lovely heeft de basis commando’s al goed geleerd. Nu moet ze alleen nog leren kalmer en beheerster te worden door middel van veel beweging, rennen naast de fiets vindt ze heerlijk, en belonen wanneer ze kalm is in plaats van dol driest. Lovely kan niet met honden en katten overweg en een plekje waar bij ze niet met elke wandeling heel veel andere honden of katten tegen komt zou ideaal voor haar zijn.   Stafford zoekt baaje

Wie biedt Lovely een liefdevol thuis? Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Pelle

Pelle is een gecastreerde Staffordshire terrier reu. Zijn geschatte geboortedatum is 11/05/2009. Hij is als zwerver binnengebracht over zijn achtergrond is niks bekend. Het is duidelijk dat Pelle weet wat het betekent om een thuis te hebben, dat hij daar languit op de bank mag liggen, wordt geknuffeld, de restjes van een boterham krijgt en er leuke spelletjes met hem worden gespeeld. Kortom Pelle heeft een baas gehad die goed voor hem heeft gezorgd en zelfs een beetje heeft verwend. Wat er is misgegaan kunnen we alleen maar raden. Maar het is een feit dat Pelle achtergelaten op straat is gevonden en niet weer is opgehaald door zijn eigenaar.

Stafford zoekt baasje

Wat we wel weten is dat Pelle niet met andere dieren overweg kan. Pelle mist zijn baasje heel erg en vind het maar niks in het asiel, wie biedt hem snel een liefdevol thuis. Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Lisa

Lisa is een Staffordshire terrier teef . Haar geschatte geboortedatum is 25/11/09. Zij is ‘s avonds in de buurt van het asiel uit de auto gezet en met grote moeite door een medewerker gevangen. Vrolijk, aanhankelijk, energiek en dominant zijn de woorden om haar karakter het best te omschrijven. Lisa onze vrolijke clown is lief voor eigen mensen maar wantrouwend naar vreemde mensen, dit uit ze door te dreigen, grommen en blaffen. Stafford zoekt baasje

Lisa is het best in handen bij ervaren eigenaren want deze dame kan nog wel enige opvoeding gebruiken.  Wie biedt Lisa een liefdevol thuis? Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Chelsea

Chelsea is een staffordshire teef, geboren 30/05/2010. Als afstandshond binnen gebracht op 30/03/2012. Chelsea werd gered van een plek waar slecht voor haar werd gezorgd, helaas bleek toen ze bij haar nieuwe eigenaar woonde dat ze absoluut niet met andere dieren, honden en katten, overweg kan. Omdat er daarom veel problemen in de buurt ontstonden heeft de eigenaar besloten haar aan het asiel af te staan.

Stafford zoekt baasje

Chelsea heeft een goed, lief karakter maar moet nog wel goed opgevoed worden. Wie biedt Chelsea een liefdevol thuis? Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Itan

Itan is een Staffordshire terrier reu. Zijn geschatte geboortedatum is 06/07/2009. Op 03/07/2012 is Itan als zwerfhond binnengebracht. Broodmager en verwaarloosd werd Itan bij ons binnengebracht. Nu een paar weken later ziet hij er stukken gezonder uit en is hij klaar voor de start van zijn nieuwe leven. Prettig in omgang, dol op knuffelen en kalm zijn de woorden om zijn karakter te omschrijven.

Stafford zoekt baasje

Itan heeft vermoedelijk geen fijn leven gehad maar is het vertrouwen in mensen gelukkig niet helemaal verloren.  Itan kan absoluut niet met andere dieren overweg. Wie biedt Itan een nieuwe start en een liefdevol thuis? Heeft u interesse in deze hond, vul dan dit formulier in.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!