...

Hond uitlaten en poep opruimen

Hondenuitlaatplekken

In woonwijken is het wel zo netjes, en tegenwoordig zelfs verplicht, om de behoefte van je hond op te ruimen, doe  je dit niet dan kun je een boete krijgen. Hier zijn de laatste tijd veel discussies over, “Ik betaal hondenbelasting en ik kan nog steeds nergens normaal mijn hond uitlaten” is een veel gehoorde reactie. Hondenuitlaatplekken en hondenparken zijn er in Nederland nog weinig, maar ruim ondertussen gewoon netjes de behoefte van je hond op.

uitlaten honden

Natuurlijk zijn er plekken waar je hond kan rennen, spelen en socialiseren. Houd hierbij rekening dat hier ook andere honden kunnen lopen, zoek een groepje honden uit die rustig zijn en zich gedragen. Zo zijn de kans op problemen erg klein!
Een hond moet  4 keer per dag uitgelaten worden. Hierdoor kan de hond niet alleen zijn/haar behoeftes doen maar raakt hij/zij ook energie kwijt, socialiseert met andere honden en kan de omgeving verkennen. Wandelingen zijn daarnaast de beste manier om een band met je hond op te bouwen en om jouw positie als roedelleider te bevestigen.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!