...

Populaire hondennamen

De naam die je geeft aan je hond is iets waar je goed over nadenkt. Het moet niet te lang zijn, makkelijk uit te spreken, en vooral passen bij jou en je hond! Welke hondennamen zijn het populairst?

Elk jaar komen er weer nieuwe hondennamen bij, wat dacht je van “Bieber”, “Bowie” en “Elvis”? Naast bekende artiesten kom je ook vaak merken tegen, denk aan “Chanel” en “Diesel”. Of kies jij voor een aparte naam? Zo heeft Lieke van Lexmond haar hondje “Trut” genoemd!

Populaire hondennamen 2013

Dierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg doet sinds 2006 elk jaar onderzoek naar de populairste hondennamen! Hier de resultaten van 2013:

Hond

plaats 2012
1. Luna(1)
2. Max(2)
3. Diesel(3)
4. Bo(4)
5. Bella(-)

“Luna blijft de meest populaire hondennaam in Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Honden & Katten Namen Top 5 van huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg. Vorig jaar had Luna, Max al verdreven van de 1e plaats en ook in 2013 blijft Luna de meest populaire hondennaam. De eigenaren van honden zijn in hun naam keuze traditioneler, alleen Bella is nieuw in de Top 5. ” bron

 

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!