...

Rugzak voor honden; wanneer en hoe gebruiken

Een rugzak voor honden kan veel voordelen bieden voor jou en je hond. Vooral voor hele energieke honden die op een structurele manier hun energie kwijt moeten raken is een rugzak een uitkomst.

Voordat je een rugzak koopt: Laat je hond nakijken bij de dierenarts

Laat de dierenarts de rug van je hond nakijken om er zeker van te zijn dat je hond geen rugproblemen heeft die door de rugzak erger kunnen worden. Daarnaast kan de dierenarts je vertellen hoeveel gewicht je hond mag dragen en voor hoe lang achter elkaar.

Koop een rugzak die bestemd is voor honden

Tegenwoordig zijn deze speciale rugzakken voor honden bij de meeste grote dierenwinkels en webshops te koop. Let bij de aanschaf van de rugzak goed op de maat, bij de meeste rugzakken zullen maten staan die je bij je hond kunt opmeten en nakijken. Een goed passende rugzak is erg belangrijk!

Voeg gewicht toe aan de rugzak

Door gewicht toe te voegen aan de rugzak (bijvoorbeeld 2 flesjes water) daag je de hond uit en zal hij meer energie verbruiken. De hond heeft een taak!

rugzak hond

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!