...

Spelregels voor het spelen met je hond

Door te spelen met je  hond versterk je de onderlingen band, je hond kan zijn/haar energie kwijt, het voorkomt verveling en daarbij eventueel bijbehorend negatief gedrag en de hond beleefd er veel plezier aan! Er zijn veel soorten hondenspeelgoed waarmee je hond veilig kan spelen.

De spelregels

Samen spelen is erg leuk maar zorg hierbij wel dat jij wint. Hierdoor laat je merken dat jij de baas bent want jij staat hoger in de rangorde. Bij onzekere honden geeft het echter juist zelfvertrouwen door ze af en toe te laten winnen. Maar of je nu een zelfverzekerde of onzekere hond hebt,  geeft altijd zelf aan wanneer het spel begint en wanneer het eindigt. Als je hond met een bal naar je toe komt lopen omdat hij wil spelen, wacht dan even een paar minuten tot hij rustig gaat liggen en het opgeeft, pak dan zelf de bal en start het spel. Het gaat er niet om dat je niet met je hond wilt spelen maar dat jij als roedelleider aangeeft wanneer jullie gaan spelen. Speelt je hond met een andere hond? Ook hier zijn er een aantal spelregels. Jij als roedelleider geeft aan hoe intensief ze spelen en wanneer het spel is afgelopen.

spelen met hond

Tip

Begin vanaf dag 1 met het uitvoeren van deze spelregels, of je nu een pup krijgt of een volwassenhond uit het asiel.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!