...

Sporten met je hond: Let op!

Zijn hond en baas klaar om te gaan sporten?

Het is perfect om een band met je hond op te bouwen en ook nog eens gezond: Sporten. Of je nu gaat wandelen, fietsen, hardlopen of steppen met je hond, er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je begint.

Conditie

Heeft je hond voldoende conditie om de work-out die jij voor ogen hebt vol te houden? Begin rustig om de conditie van je hond op te bouwen, net als wij mensen moeten ook honden hiervoor trainen.

Ras

Houd rekening met het ras van je hond. Het ene ras heeft een goed uithoudingsvermogen, andere staat er om bekend dit juist niet te hebben.

Het weer

Is het heel warm of juist heel koud? In de hete zomer is het verstandig vroeg in de morgen of laat in de avond op pad te gaan, dan is het een stuk koeler. Ligt er sneeuw, bekijk dat of het wel verstandig is om bijvoorbeeld te gaan hardlopen met je hond. De kans dat je hond of jezelf uitglijd is sterk aanwezig.

Gebruik veilige hulpmiddelen

Voor de fiets zijn er speciale beugels te koop die je aan je fiets kunt bevestigen, zo wordt loopt de hond op dezelfde positie en kan hij je niet omver trekken. Ga je hardlopen en vind je het fijn om je handen vrij te houden, er zijn riemen verkrijgbaar die je om je middel kunt doen en waar je de hondenriem aan kan bevestigen. Zo heb jij je handen vrij! Laat je hond altijd op dezelfde positie lopen aan dezelfde kant.

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!