...

Steppen met je hond: Stepjefit!

Steppen wordt door steeds meer hondenliefhebbers ontdekt. Niet alleen is het gezond voor mensen maar ook zeker voor je hond. Veel honden hebben vandaag de dag overgewicht en alleen een rondje lopen is dan niet meer genoeg. Steppen met je hond zorgt voor gewichtsafname en past daarom perfect in een dieet traject.  Daarnaast is het ook goed voor de spieropbouw.

Wat heb je nodig om te kunnen steppen?

Een enthousiaste baas en hond, goed passend tuigje voor je hond, lekkere hondenbrokjes en natuurlijk een step! Aan de step zit de Walky Dog bevestigd, dit is de verbinding tussen de hond en de step. Zo heb jij je handen vrij om je te focussen op het steppen.

 

stepframe

Het frame

Verstelbaar stuur

Verstelbaar stuur

achterspatbord

Het achterspatbord

 

Sommige honden vinden de step vanaf het begin geweldig andere honden aarzelen in het begin. Wil je beginnen met steppen met je hond volg dat een workshop onder leiding van een expert zodat je er zeker van bent dat je hond niet bang wordt voor de step en je geen blessures krijgt! Stepjefit organiseert zo’n workshop. Deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur, honden vanaf 1 jaar en baasjes vanaf 16 jaar kunnen hieraan deelnemen. Je hond moet minimaal de basis cursus gehoorzaamheid hebben gevolgd.

Lijkt het jou leuk om samen met je hond te beginnen met steppen? Geef je dan nu op voor de workshop!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!