...

8 trucs voor hondeneigenaren

Hier zijn onze 8 favoriete snelle trucs die je een hoop tijd kunnen besparen!

Bewaar droge brokken in een plastic bak

Elke keer met die grote zakken brokken sjouwen is een grote ergernis voor veel hondeneigenaren. Je kunt een zak natuurlijk in een kast bewaren maar hoe vaak is het je al gebeurd dat de zak omviel en overal hondenbrokjes lagen. De oplossing is heel simpel. Koop een simpele plastic bak, bijvoorbeeld bij Action, en bewaar daar je hondenbrokken. De plastic bakken zijn luchtdicht waardoor de brokken vers en vol van smaak blijven. Gebruik een plastic beker om het voer gemakkelijk uit de bak te scheppen.

Verwijder urine vlekkensoda om vlekken uit tapijt te verwijderen

Heeft je hond per ongeluk een plasje in huis gedaan? Of doet hij/zij dit regelmatig? Het is enorm belangrijk om de urine goed te verwijderen, als de geur in je vloer bij zitten is dit een uitnodiging voor je hond om het daar nogmaals te doen. Vooral bij tapijt en vloerkleden is dit een hele uitdaging. Is de urineplek nog nat? Doe er dan meteen soda overheen! Laat dit even intrekken en zuig het daarna met de stofzuiger op, en weg is de vlek en geur! Is de urinevlek al ingedroogd, doe er dan eerst een beetje water overheen en daarna de soda. Let op: Soda is giftig voor honden dus zorg dat je hond niet bij de soda kan als je de vlek aan het schoonmaken bent.

Een eenvoudige traktatie op warme dagen

Het is inmiddels volop herfst maar toch wilde we deze tip met je delen. Op de warme dagen kun je heel simpel een lekkere snack maken, vul een ijsblokhouder met kippenbouillon en appelschijfjes of met water en pindakaas. Zorg er wel voor dat er geen appel zaden inzitten want deze kunnen zeer giftig zijn voor honden.

Kalmeer je hond met een föhn  tijdens een storm

Klinkt als een vreemde tip, toch? Maar soms honden zijn niet echt bang voor de storm. In plaats daarvan is het de statische elektriciteit die wordt opgebouwd in hun vacht die hen dwarszit. De föhn kan dit probleem meteen oplossen! Proberen waard nietwaar?

tennisbal in voerbakDoe een bal in de voerbak bij snelle eters

Als je hond snel eet kun je dit simpel oplossen, doe een tennisbal in de voerbak! Je hond zal nu om de bal heen moeten eten en daardoor rustiger gaan eten. Sommige honden zijn zo slim dat ze na een paar keer de bal uit de voerbak halen, dan werkt het helaas niet meer.

Verwijder haren van je meubels en kleren met een rubberen handschoen

rubberen handschoen hondenhaar verwijderen
Haren op je kleding of meubels is iets waar veel hondeneigenaren een beetje gek van worden. Daar ga je weer met de stofzuiger en dan nog is het heel lastig om alle haren eraf te krijgen. De beste manier om het haar eraf te krijgen is met een rubberen handschoen! De handschoen trekt de haren aan, ook in de lastige plekjes. Daarna gooi je het haar gewoon in de prullenbak.

 

Verwijder haren uit tapijt met een wisser

Een ander deel van het huis dat haren van huisdieren aantrekt is de vloer, vooral je tapijt of vloerkleed. Veel stofzuigers krijgen niet alle haren uit je tapijt. Met een simpele wisser kun je heel makkelijk de hondenharen uit je tapijt halen, vooral in de lastige hoekjes waar het haar zich verzameld.

haren verwijderen van tapijt hond

Verzacht brokjes in de magnetron voor oudere honden

Honden op leeftijd hebben vaak last van hun gebit. Help je oudere hond door een beetje water toe te voegen aan de brokken en het vervolgens 15 tot 30 seconde in de magnetron te doen. De brokjes worden dan zacht waardoor je hond het makkelijker kan opeten. Let wel op dat de brokken niet te warm zijn, laat het even afkoelen voordat je het geeft. 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!