...

Durf jij de uitdaging aan?

Minimaal 12 uur lang in een hondenkennel van Dierenopvangcentrum Amsterdam verblijven, zoveel mogelijk geld inzamelen en de rest van Nederland kijkt mee via de webcam! Dat is de unieke actie van het Dierenopvangcentrum.  Je ondervindt zelf hoe het leven van een hond in het dierenasiel eruit ziet.

Waarom deze actie?

Meer dan tienduizend honden zitten op dit moment in een dierenasiel in Nederland. Je kunt het je wel voorstellen, een weekje in het dierenasiel is nog wel te overleven maar er zijn honden die vele maanden in het asiel blijven opzoek naar een baasje. Om de honden een zo comfortabel verblijf te bieden waar ze genoeg mogelijkheden hebben om met andere honden te spelen is Dierenopvangcentrum Amsterdam, het grootste asiel van Nederland, begonnen met de aanleg van 15 speelweides. In deze speelweides kunnen ze hun overtollige energie kwijt, spelen, ontdekken en socialiseren, dit voorkomt gedragsproblemen en maakt van dit asiel een echt hondenparadijs. Het asiel van de toekomst!

Speelweide 2007

“Dit waren de hondenvelden net na de verhuizing in 2007. Omdat de honden elkaar konden zien was het geblaf niet van de lucht en beten ze elkaar geregeld door het hek in de neus. Ook klommen de grote jongens over de hekken of groeven er een tunneltje onderdoor. Tijd voor actie!”

Speelweide 2011

“Hier begint het speelhuis vorm te krijgen. De plas op de foto wordt uiteindelijk een hondenzwembad met speelfontein!”

De eerste speelweide is inmiddels klaar, nog 14 te gaan! Om dit allemaal te realiseren is geld nodig en dat brengt ons weer bij de actie!

Doe mee!

Vanaf 4 Oktober, dierendag dus, start de actie. Er zijn 14 hondenkennels beschikbaar bestaande uit een binnen- en buitenverblijf, deze zijn speciaal voor deelnemers, je wordt dus niet tussen de honden gezet. Ervaar het leven in een asiel!

  • De 12 uur in de hondenkennel is best saai, gelukkig heb je een laptop en telefoon bij je.
  • Elke deelnemer krijgt een eigen sponsorpagina, zo kun je zoveel mogelijk geld inzamelen!
  • Gelukkig kunnen je familie en vrienden je aanmoedigen, tussen 10 uur en 16 uur is het asiel open.
  • Heel Nederland, en de rest van de wereld, volgt je via de webcam die in de kennel hangt.
  • Dierenopvangcentrum Amsterdam verzorgt voor de dagdeelnemers een lunch en kleine garnituur. De nachtdeelnemers krijgen in de ochtend een lekker ontbijt.

Heb jij veel vrienden, familie, hondenliefhebbers in jouw netwerk en lijkt je dit een leuke uitdaging?

Geef je dan nu op!

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!