...

Eetbare verzorgingsproducten voor de hond deel 1

Zoals aangekondigd behandel ik in de column van deze week geen specifiek ras, maar zal ik u vertellen over  eetbare verzorgingsproducten voor de hond. Ja, u leest het goed,  eetbaar. Natuurlijk hebben deze producten ook een verzorgende werking, anders zouden het geen verzorgingsproducten zijn. In dit deel vertel ik u over hoe ik aan het idee ben gekomen, en welke verzorgingsproducten er zijn. In de volgende column, deel 2,  ga ik meer in op de werking van de producten op de vacht en huid bij uw hond., en de verschillende ingrediënten die hiervoor worden gebruikt.

 

Het idee

Alle trimmers zijn op hun eigen manier bezig met het vak. De een richt zich op een bepaald soort ras, terwijl de ander zich specialiseert in creatief knippen, en weer een ander doet alleen maar showhonden, etc. Ik wil natuurlijk, net als al mijn collega’s, mijzelf op een uniek punt neerzetten als hondentrimmer en mij hiermee ook promoten. Tijdens het nadenken over  wat ik in mijn vak anders zou kunnen doen dan andere trimmers, ben ik gaan kijken naar wereldwijde trends op trimgebied en uit gaan zoeken wat er in Nederland nog ontbrak binnen de branche. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in contact met een trimster uit Amerika. Zijzelf werkt in haar eigen salon met allemaal biologische en natuurlijke producten, waaronder ook eetbare verzorgingsproducten voor de hond. Ik vond dit een zeer interessant fenomeen, eetbare verzorging. Dus ben ik verder uit gaan zoeken wie deze dame was, en al gauw bleek dat zij een grote fascinatie heeft met natuurlijke producten, een fascinatie die ik inmiddels met haar deel. De natuur zit vol met producten die werkzame stoffen bevatten, die niet chemisch zijn (lees: eetbaar) maar net zo verzorgend.

 

Honden (en andere dieren ook trouwens) hebben nog wel eens de neiging om terwijl ze gewassen worden een handje mee te helpen. Of liever gezegd, een tongetje: ze likken de producten van hun bek, vacht of desnoods direct van de hand van degene die de hond probeert in te zepen. Dit is niet per definitie slecht voor het dier, de shampoos van tegenwoordig zijn hier wel op berekend. Maar toch, het blijft chemische rotzooi die het beestje binnenkrijgt, en wees eerlijk: heeft u wel eens een lekkere lik van uw conditioner genomen?

  sweet chihuahua with spa accessories

De natuur levert ons veel moois. Dan heb ik het niet alleen over pracht en praal in de vorm van bloemen, of over heerlijk voedsel. Veel ingrediënten die uit de natuur komen, hebben een effect op ons. Neem Aspirine. Wist u dat aspirine niets anders is dan een bepaalde werkzame stof uit wilgenschors? In vroeger tijden kauwde men gewoon op een stukje schors om van pijn af te komen. Briljant!

 

Na veel heen en weer gemail en gefacebook, heb ik van haar een aantal van de recepten van deze trimster uit Amerika gekregen. Deze recepten zijn op haar verzoek door diverse specialisten bekeken en goedgekeurd, en haar klanten zijn tevreden en zelfs zeer enthousiast. Om toch zeker te zijn dat de ingrediënten die ik opkreeg geen kwaad kunnen (iedereen kan wel zoiets zeggen), heb ik zelf een aantal dierenartsen en een voedingsdeskundige gevraagd om er naar te kijken. Na een tijdje kreeg ik het antwoord waar ik al op hoopte, Allemaal waren ze zeer positief over het idee, en hebben zelfs nog wat toevoegingen, verbeterpuntjes en tips meegegeven. Ik was natuurlijk dolblij met hun positieve reacties.

 

Eetbare verzorgingsproducten

Leuk verhaal,  maar wat zijn die eetbare producten dan? Nou, dat zal ik u vertellen:

 

  • Diverse geurende en smakende crème shampoos. (aardbei, appel, komkommer, mango, ananas, meloen en sinasappel.

  • Diverse geurende en smakende conditioners. ( banaan, kiwi, abrikoos, perzik en pruimen.)

Healthy-Fruit

  • Een verzorgende shampoo speciaal voor de gevoelige hond.

  • Een vlooien- en tekenafweermiddel voor honden.

  • Een vlooien- en tekenafweer middel voor katten.

  • Een verzorgend en helend potenmasker.

  • Verzorgende kokosolie tegen de droge, geïrriteerde en doffe vacht. Ook geschikt voor in het eten, mijn eigen hond is er inmiddels verslaafd aan geraakt!

 

Ik ben erg blij en trots dat ik, voor zover ik weet als eerste hondentrimmer in Nederland, met deze producten kan werken. En ik hoop u  over deze producten net zo enthousiast te maken als ik dat zelf ook ben.

 

Raymond
Dit bericht is geschreven door:

Raymond

Mijn naam is Raymond en ik ben erg trots op mijn beroep als hondentrimmer. Ik doe dit werk dan ook met veel liefde en plezier. De passie voor honden heb ik vanuit thuis mee gekregen. Op dit moment werk ik vanuit huis, maar mijn doel is om in de toekomst een eigen trimsalon te openen.