...

Feiten en Fabels over honden

Ik moet mijn hond scheren want anders heeft hij het veel te warm in de zomer

Fabel! Veel honden hebben een dubbele vacht, deze “jas” beschermt honden niet alleen tegen de kou maar dient ook als isolator in de zomer. De vacht van een hond beschermt hem tegen hitte, zonnebrand en zelfs huidkanker. Door te scheren verwijder je deze bescherming, waardoor de huid van de hond direct wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zon. Zie de vacht van je hond in de winter als een jas en in de zomer als een parasol! Ook, omdat honden niet zweten zoals mensen dat doen, helpt scheren niet om meer warmte kwijt te raken. Wel kun je met je trimmer overleggen om het haar iets korter te laten knippen. Bij warme dagen heeft elke hond voldoende schaduw, water en afkoeling nodig!

1 hondenjaar staat voor 7 mensenjaren

Fabel! De lengte van een hond zijn leven hangt af van veel verschillende factoren. Zo worden grote rassen doorgaans minder oud dan kleine rassen. Per ras komen er verschillende gezondheidskwalen aan bod die wellicht van invloed kunnen zijn op het leven van een hond. De verzorging van de eigenaar speelt ook een grote rol, denk aan voeding, beweging, etc. We kunnen dus niet voor elke hond zeggen dat 1 hondenjaar voor 7 mensenjaren staat.

Honden zijn “kleurenblind”

Feit! Honden hebben, net als vele andere zoogdieren, maar 2 kegeltjes in hun ogen. Deze kegeltjes vangen de kleuren geel en blauw/paars op. Mensen hebben 3 soorten kegeltjes en 2 staafjes en daarom kunnen wij meer kleuren zien dan een hond.

honden kleuren zien

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!