...

Je puppy mee naar huis

Het is belangrijk je puppy op te voeden, vanaf de eerste dag dat je hem mee naar huis neemt. Artikelen zoals een mand, lijn, speeltjes, riem, water en voederbakjes zijn uiteraard noodzakelijk. Maar het is net zo noodzakelijk dat alle familieleden het eens zijn met de routine, verantwoordelijkheid en regels.

De eerste paar dagen zijn extreem belangrijk. Enthousiasme en emoties zijn natuurlijk volop aanwezig. Iedereen wil de puppy graag voeren, spelen met de puppy en hem of haar vasthouden. De afgesproken regels zijn hier al makkelijk overtreden. Het gebeurt bijvoorbeeld vaak dat iedereen er mee instemt dat de puppy in de mand slaapt, maar dat er later iemand besluit om de puppy mee naar bed te nemen.

Na een tijd verdwijnt het enthousiasme al. Niemand wil vroeg op staan om de puppy uit te laten of eten te geven. Wie is er dan verantwoordelijk voor de opvoeding? Spreek van te voren met het hele gezin af wie wat doet en wanneer. Routine is heel belangrijk voor jonge honden. Je pup moet ook leren dat er niet altijd iemand thuis is. Het moet niet zo zijn dat je in de vakantie de puppy in huis neemt omdat je dan alle tijd hebt maar dat 2 weken later de hond ineens even alleen thuis moet zijn. Leer je puppy al van het begin aan dat het normaal is als hij even alleen thuis is, hier begin je natuurlijk heel rustig mee. Bijvoorbeeld dat jij even naar boven loopt om de was te doen en de puppy alleen beneden moet blijven.

Het is dus belangrijk een duidelijke routine te hebben. Om te weten wanneer je moet ingrijpen en wanneer je de pup met rust moet laten. Als je hond kauwt aan de bank, moet je laten weten dat dit niet de bedoeling is, maar hoe? Wij raden iedereen aan om een puppycursus te volgen met je hond, ook als je al eerder puppies of honden gehad hebt. Meer over de puppycursus lees je hier.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!