...

Laat je hond nooit alleen in de auto met warm weer!

Net een oven

Een caravan, auto of tent is bij warm weer net een oven. Dit maakt het voor je hond levensgevaarlijk! De tempratuur kan in een paar minuten razendsnel oplopen, zelfs als de auto of caravan in de schaduw staat. Een raampje open zetten helpt ook niet, het gaat om de tempratuur, een beetje frisse lucht zorgt er niet voor dat het minder warm is.

hond in auto

Wat als je een hond in een auto ziet?

Zie je een hond in een auto zitten met warm weer en dreigt hij oververhit te raken? Twijfel dan geen seconde! Is de eigenaar in de buurt, vraag hem dan de hond meteen uit de auto te halen en leg hem uit waarom dit zo gevaarlijk is! Is de eigenaar niet te vinden, bel dan meteen de politie en dierenambulance. Dringt de tijd echt en gaat het om leven of dood, sla dan de ruit van de auto in.

Hoe handelen?

Een hond die last heeft van oververhitting moet meteen naar de dierenarts, bel daarom de dierenambulance. Probeer de hond ondertussen zo veel mogelijk af te koelen, een nat laken helpt het beste. Let op dat je niet ijskoud water over de hond heen gooit, dit is erg gevaarlijk! Het kan een hartstilstand veroorzaken!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!