Experts

 

“MIJN MANIER”

Hondengedragsdeskundige… …dat is de titel die je krijgt als je “goed” bent met honden. Maar deze titel omvat niet alles wat mijn werk inhoudt. Graag stel ik mijzelf voor als de vrouw die baas en hond begeleidt. Samen met mijn gezin, onze roedel honden en andere dieren begeleiden wij eigenaren en honden. Mijn gezin, honden en andere dieren spelen hierbij een belangrijke rol. Door hun hulp kunnen wij honden opnemen en begeleiden die uit balans zijn, eigenaren inzicht geven in het gedrag van hun hond en ondersteuning bieden bij de begeleiding. Ons doel;een harmonieuze samenwerking tussen baas en hond op basis van wederzijds respect. Er bestaat een grote verscheidenheid aan hondenrassen en hun eigenaren. Iedere hond en eigenaar heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Door onze ruime ervaring in training en begeleiding, zijn wij in staat baas & hond te ondersteunen.

Standpunt

Iedere gezonde pup wordt zonder gedragsproblemen geboren !

Missie

Honden in balans brengen en mensen leren hun honden op de juiste wijze te begeleiden.

Visie

Een tevreden eigenaar met een vrolijk, goed opgevoede hond die met soortgenoten, mensen en andere dieren om kan gaan.

Achtergrond

Het begon al in mijn vroege jeugd, ik was altijd bezig met dieren. Wat is er dan zo bijzonder aan mijn ervaringen met al deze dieren? Toen ik volwassen werd en mijzelf dit af ging vragen, ontdekte ik dat al mijn dieren op een bepaalde manier gehoorzaamden. Ik liet ze gedrag vertonen op momenten dat ik dat wilde. Deze gave, om vanuit mijn eigen natuurlijke gedrag met dieren te communiceren en ze gedrag te laten vertonen wat je wenst, zit in mijn genen. Vanaf ongeveer 12 jaar begon ik serieus met het trainen van jonge paarden. Hierdoor kwam ik ook regelmatig in contact met (erf)honden. Nooit ben ik bang geweest of heb ik problemen gehad met honden die ik tegenkwam en leerde ik menig hond (van een ander) mij te gehoorzamen. Mijn opleiding tot dierenartsassistente heeft mij veel geleerd over verschillende diersoorten. Na deze opleiding ben ik werkzaam geweest in een grote kliniek voor huisdieren en paarden. Al snel werd ik er steeds bijgeroepen als er lastige dieren waren, katten, honden of paarden. Mijn opleiding tot politieagent heeft mij veel geleerd over mijzelf en het omgaan en communiceren met mensen. Het runnen van ons eigen bedrijf in tuinaanleg en bestratingen heeft mij daar nog verder in gebracht. Maar de dieren bleven toch mijn aandacht trekken en uiteindelijk ben ik mij steeds meer gaan richten op honden. Mijn kennis heeft zich op dit gebied nog meer uitgebreid. De honden hebben mij geleerd hoe ik ze met wederzijds respect kan laten gehoorzamen. Deze kennis en mijn natuurlijke gave om met honden te communiceren heeft mij doen besluiten mij daar verder op te gaan richten.

Lees meer op de website van Alpha hondenschool of kijk op de FacebookpaginaEn lees hier de artikelen die Miranda heeft geschreven voor Hondenwoordenboek!

 

expertraymond

Wie ben ik

Mijn naam is Raymond en ik ben erg trots op mijn beroep als hondentrimmer. Ik doe dit werk dan ook met veel liefde en plezier. De passie voor honden heb ik vanuit thuis mee gekregen. Op dit moment werk ik vanuit huis, maar mijn doel is om in de toekomst een eigen trimsalon te openen.
Veel mensen zien bij het woord ‘trimmen’ meteen een poedel in showmodel voor zich, u weet wel, met van die bolletjes op het lichaam en de staart. Dat mijn vak zoveel meer inhoudt dan alleen dat, weten mensen vaak niet.
Trimmen is namelijk een verzamelnaam die alle behandelingen omvat waarmee men de vacht van een dier in conditie kan brengen. Door de hond, de kat of de cavia te trimmen houdt u de huid en vacht gezond en schoon. En dat is niet alleen fijn om naar te kijken, het is ook gewoon gezonder voor het dier.
U kunt bij mij terecht voor een volledige vacht behandeling voor uw hond of kat, ras of geen ras. U kunt er vanuit gaan dat mijn liefde voor dieren en passie voor het vak er altijd voor zullen zorgen dat uw huisdier de beste zorg krijg.

Standpunten

Een goed uitziende vacht is voor elk dier zijn/haar graadmeter van gezondheid.
Kwaliteit boven Kwantiteit: het eindresultaat is voor ons belangrijker dan het aantal honden dat ik per dag kan knippen.
Een tevreden en goed geïnformeerde eigenaar met een goed verzorgd huisdier.

Achtergrond

Raymond heeft bijna 2 jaar ervaring in het trimvak, en volgt momenteel de vakopleiding tot hondentrimmer. Hij wil deze opleiding nog dit jaar afronden en is dan in het bezit van het vakdiploma hondentrimmen.

Raymond is de trotse baas van een boomertje, Amerikaanse staffordshire terriër, 3 katten en een baardagaam (reptiel).

 

Lees meer over Raymond en de trimsalon op zijn website & hier alle artikelen op Hondenwoordenboek. Like Trimsalon Le Pooch ook op Facebook!