...

Maak zelf een echte hotdog!

Je bent gek op honden en een lekker broodje gaat er altijd in. Een tip voor jou: De échte Hotdog!

Wat heb je nodig voor deze unieke hotdog?

– Broodmix
– hotdogs
– 
gesneden kaas
– zwarte bonen
– 
olijven

Aan de slag!

Rol het brooddeeg uit in een rechthoek van ongeveer 12 cm bij 17 cm. Plaats een hotdog op het deeg en vouw het deeg over de hotdog heen. Het overtollige deeg aan het voorkant druk je een rond en plat om het hoofd van de hond te vormen, het deeg aan de achterkant rol je om zo een staart te maken. Pak nu nog een stukje deeg, hier maken we de oren mee. Rol het deeg in een rolletje en maak het midden iets dunner. Plaats het rolletje met het dunne gedeelte op de “nek” van je hotdog. Druk de oren een beetje plat om echte honden flaporen te maken. Maak nu 4 kleinere rolletjes om de poten van de hond te maken, druk deze tegen het deeg aan zodat ze goed vastzitten.

Bak de hotdog vervolgens in de oven (bekijk de baktijd van je brooddeeg voor de exacte baktijd en temperatuur)  Gebruik kaas, zwarte bonen en olijven voor de ogen en neus.

Het resultaat, een échte hotdog om op te eten!

hotdog2

 

Is het nog een beetje onduidelijk? Bekijk dan deze video (engels) waar ze alles stap voor stap uitleggen!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!