...

Bescherm je hond tegen de zon met zonnebrand!

Bescherm je hond tegen de schadelijke straling van de zon met zonnebrand

We zijn ons allemaal bewust van de schadelijke en krachtige ultraviolette straling van de zon voor onze huid. Zelf smeren we ons allemaal in met zonnebrandcrème om onze huid te beschermen tegen de zon en het risico op huidkanker te verminderen. Dus waarom gebruiken we geen zonnebrandcrème voor onze honden?

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat honden net zoveel kans als mensen hebben op huidkanker en dat zelfs 1/3 van de tumoren bij honden gerelateerd zijn aan de zon.
Zonnebrandcrème voor mensen bevat een stofje die giftig is voor honden dus was het altijd goed opletten of de hond het niet oplikte, echt 100% veilig was het niet.  Gelukkig heeft Petkin nu een lijn uitgebracht speciaal gericht op de bescherming van honden tegen de zon.

De lijn bestaat uit een stick, doekjes en een spray en hebben allemaal SPF 15, je kunt de producten bestellen op www.amazon.de !

 

De stick is niet plakkerig of vet, zo kun je specifieke gebieden insmeren.

 

De doekjes maken het een stuk makkelijker om je hond in te smeren.

 

Net zoals gewone zonnebrand is ook de zonnebrand van petkin verkrijgbaar in een spray. Zo kun je snel je hond beschermen tegen de zon.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!