...

Een halsband tegen oververhitting!

Afgelopen zomer is het helaas ook weer gebeurt, honden die door oververhitting zijn overleden. De Canadees Aron Starkman overkwam dit ook bijna, hij liet zijn hond even in de auto om in te checken op de camping waar hij net was aangekomen. Hefty, zijn golden retriever, liet hij even in de auto. Hij zou maar een paar minuten weg zijn en daarnaast regende het pijpenstelen, geen heet weer dus. Na 20 minuten was Aron eindelijk terug, het weer was inmiddels zonnig geworden en zijn hond Hefty was oververhit! Gelukkig heeft Hefty het overleefd maar het scheelde heel weinig.

Tijd voor actie

Door zijn eigen ervaring met het gevaar van oververhitting bij honden besloot hij er wat aan te doen. Hij en zijn team van het reclamebureau Rethink bedachten een halsband voor honden die een bericht naar je telefoon stuurt als de hond een bepaalde temperatuur bereikt. De halsband werkt als een mobiele telefoon zonder toetsenbord of scherm.

De  eigenaar ontvangt een waarschuwing op zijn telefoon

De halsband is niet uitgevonden zodat mensen hun honden alsnog in de auto kunnen laten zitten, dit is levensgevaarlijk! Op warme dagen, bij wandelingen, op vakantie etc biedt de halsband een uitstekend hulpmiddel om de temperatuur van je hond in de gaten te houden. In de loop van volgend jaar komt de halsband, met de naam Dog Caller op de markt in Amerika voor rond de $20, ongeveer €16.-, wanneer wij de halsband in Nederland kunnen komen is nog niet bekend.

 

Aanvulling: 
De halsband is slechts een hulpmiddel, bijvoorbeeld voor honden die slecht tegen warmte kunnen. Het is absoluut geen oplossing tegen oververhitting, of een reden dat baasjes niet zelf goed op hun hond moeten letten. Wees zelf verantwoordelijk en let goed op je hond! 
Een hond alleen in de auto laten is zowiezo not done! Helaas heeft de bedenker van de halsband zelf ondervonden dat het buiten geen 30 graden hoeft te zijn, zelfs bij een klein beetje zon is dit al levensgevaarlijk. Dus het is niet de bedoeling dat mensen een hond deze halsband omdoen en vervolgens de hond in de auto laten, want wat als de halsband om een of andere reden geen verbinding met je telefoon kan maken?

Slechts een hulpmiddel dus, maar voor sommige baasjes wellicht wel een handig ondersteunend hulpmiddel. 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!