...

Hondentips voor de lente

De lente is weer begonnen en daar worden we allemaal vrolijk van, zowel de baasjes als de honden. De dagen worden langer en we genieten meer van het buitenleven. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden in de lente. Hier een aantal tips.

 

Seresto vlooien- en tekenband

De Seresto vlooien- en tekenband is een van de beste banden om je hond te beschermen. Voornamelijk teken zijn in de lente een ergernis van veel baasjes. Daarnaast zijn teken niet alleen gevaarlijk voor je hond maar ook voor jezelf. De Seresto vlooien- en tekenband heeft een werkingstijd van 7 a 8 maanden. Met 1 band is je hond dus voor het gehele seizoen goed beschermt! De band is qua prijs wel iets duurder, vanaf €27,95, maar daar krijg je dan ook een goed werkende band voor terug. De onderstaande video van Seresto laat goed zien wat de band doet tegen teken:

 

Check de vaccinaties van je hond

In de lente gaan we weer veel op stap met de hond. Wandelen in het bos, de hei, naar het strand en vooral spelen met andere honden. Het is daarom belangrijk om even na te kijken wanneer je hond voor het laatste zijn inentingen heeft gehad.

Je tuin

lente tips hond

De lente betekent voor veel mensen ook weer om lekker aan de slag te gaan in de tuin. Let bij het uitzoeken van nieuwe bloemen en planten op eventuele giftige soorten. Hyacinten, tulpen, narcissen en bepaalde lelies maar ook meststoffen bevatten giftige stoffen. Ook bij het bestrijden van onkruid moet je goed opletten of je bestrijdingsmiddelen gebruikt die giftig kunnen zijn voor je hond.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!