Ik ga op vakantie en neem mee: De hond!

Het is heerlijk om op vakantie te gaan, heb jij al plannen voor de Meivakantie? Gaat je trouwe viervoeter ook mee?

Honden zijn sociale dieren en er samen opuit trekken met de roedel maakt ze enorm gelukkig! Er zijn genoeg campings, vakantieparken en hotels waar honden zijn toegestaan, dit is dus geen probleem. Zoek voordat je op vakantie gaat goed uit wat er allemaal wel en niet mag, moet je de hond aangelijnt houden en waar kan je de hond uitlaten?

Belangrijk voor vertrek

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je hond volldig inge├źnt is. Zo bescherm je de hond tegen ziektes als parvo of die ziekte van Weil. Ga naar het buitenland, controleer dan goed of je hond voldoet aan de entingseisen en vergeet het vaccinatieboekje niet!
Behandel je hond voor vertrek met een anti-vlooienmiddel, zo ben je er zeker van dat je vakantie jeukvrij is. En niet te vergeten: Is je hond al gechipt?

Actieve of rustige vakantie

Ben je van plan veel te wandelen of elke dag een stuk te gaan fietsen houd dan ook rekening met je hond. Heeft je hond wel voldoende conditie? En is het niet te warm? Ga je wandelen neem dan altijd voldoende water mee voor de hond en loopt lekker veel in de schaduw, zo is het een leuk uitje voor hond en baas!

Op naar de plaats van bestemming

Zorg voor een koele auto, voldoende water en een veilig plek. Dit kan in de bench maar ook gewoon op de achterbank. Er zijn speciale gordels voor honden verkrijgbaar, zo zit iedereen veilig in de auto. Ga je naar een warm land, neem dan een koelmat mee. Deze zijn verkrijgbaar bij de dierenwinkel en helpen de hond koel te houden. Stop regelmatig en houd de tempratuur en het hijgen van je hond in de gaten om oververhitting te voorkomen.