...

Maak de poten van je hond winterproof

Het winterweer kan grote invloed hebben op de poten van je hond. Sneeuw, ijs, kou, strooizout kunnen de poten en voetzooltjes van je hond beschadigen. Maar denk ook aan alle chemische producten die wij als mensen gebruiken om onze auto sneeuw- en ijsvrij te houden/krijgen. Gelukkig zijn er middelen op de markt die de poten van je hond beschermen in de winter!

Vaseline

Goedkoop, makkelijk en overal verkrijgbaar. Smeer de voetzooltjes van je hond in met een beetje vaseline, zo bescherm je ze tegen de sneeuw. Heeft je hond veel haar tussen zijn tenen? Knip dit dan een stukje af, zo voorkom je het ontstaan van ijsklontjes wat erg vervelend is voor je hond. Smeer daarna de voetzooltjes in met vaseline, een dun laagje is voldoende. Smeer ook een beetje tussen de tenen.

scheurtjes voetzool hond

Controleer na de wandeling of de poten en voetzooltjes van je hond sneeuw- en ijsvrij zijn. Veeg met een handdoek zachtjes de vasaline van de pootjes af. Kom je toch wat ijskontjes tegen? Week de poten dan even in lauw water, zo lossen de ijsklontjes op. Heeft je hond droge voetzooltjes? Smeer dan ook na de wandeling een klein beetje vaseline op de voetzooltjes, zo voorkom je pijnlijke scheuren.

Snowboots

Jazeker, er zijn snowboots voor honden! Ben je actief met je hond en schrikt sneeuw je niet af dan zijn snowboots onmisbaar om aan te schaffen. Ze zijn gemakkelijk om te doen door middel van klittenband en beschermen de poten en voetzooltjes van je hond uitstekend! Honden moeten wel even wennen aan die “rare” dingen om hun poten. De snowboots zijn in de meeste dierenwinkels en online shops verkrijgbaar.

snowboots hond sneeuw

 

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!