Parkeerplaats voor de hond bij IKEA

Honden zijn in de meeste winkels niet toegestaan, zo ook in de IKEA. Alleen hulphonden en blindengeleidehond mogen met hun baasje mee shoppen, voor de andere honden hebben ze bij IKEA Keulen de parkeerplaatsen bedacht.

In de meeste winkels, warenhuizen, restaurants en winkelstraten zijn honden nog niet toegestaan, gelukkig zie je dat steeds meer winkels en restaurants hond-vriendelijk worden. De hond mag mee naar het werk, mee uit eten en hij kan gewoon mee winkelen, toch is het soms wel logisch dat honden niet mee de winkel in mogen, het is natuurlijk zonde als een hond tegen een showmodel van een bank aan plast.

IKEA in Keulen ( Duitsland) heeft hiervoor een oplossing bedacht; Een parkeerplaats voor de hond. Bij de ingang van de IKEA zijn de honden parkeerplaatsen te vinden, met een ophoging om lekker te loungen, vers & koud water en een paaltje waar de baas de riem aan kan vast maken. Voor de kleinere honden zijn er ook kennels, je kunt dus ook nog kiezen!

IKEA wil met de parkeerplaatsen en kennels voorkomen dat honden in hete auto’s worden achtergelaten. In Nederland hebben wij dit nog niet gezien bij de IKEA, moet ze de hondenparkeerplaatsen in Nederland ook bij elk IKEA filiaal gaan maken? Of laten we de hond gewoon thuis als we naar de IKEA willen?