...

Samen maken we elkaar sterk; Obi’s Stichting

Honden kosten veel geld, denk aan het voer en de verzorging. Als je hond ziek wordt moet je naar de dierenarts, deze kosten kunnen in sommige gevallen hoog oplopen. Voor de minder bedeelde in ons land is het dan een enorme uitdaging om je hond de juiste verzorging te geven. Gelukkig is er sinds 4 Januari 2013 Obi’s Stichting, landelijke goede doel stichting met het doel de minder bedeelden door heel Nederland financieel te helpen met hun hond.

Wanneer komt iemand in aanmerking?

Niet iedereen kan zomaar financieel steun van Obi’s stichting aanvragen men moet natuurlijk hiervoor in aanmerking komen. Er wordt eerst worden bekeken of iemand inderdaad  minder bedeeld is,  zit iemand bijvoorbeeld in de schuldsanering of in de bijstand? Aan de hand hiervan gaat de stichting met een unieke formule deze mensen helpen. Onder andere door het doneren van speciale voeding om de honden zo gezond mogelijk te houden zodat ze minder vaak naar de dierenarts hoeven te gaan.
Het is natuurlijk belangrijk dat mensen inzien hoeveel kosten een huisdier met zich mee kan brengen, voordat ze aan huisdieren beginnen. Maar het kan iedereen gebeuren; je raakt je baan kwijt, kan niet meer werken om welke reden dan ook of je krijgt een enorme financiële tegenvaller waardoor je afhankelijk bent van een uitkering of in de schuldsanering komt. Niemand zou zijn of haar hond dan willen afstaan maar juist het beste voor zijn hond willen, ook al is dat financieel moeilijk. Dat is waar Obi’s Stichting het verschil wil gaan maken, want huisdieren zijn een onderdeel van een familie!

hond en familie

Landelijke stichting

Obi’s Stichting gaat aanspraak doen op alle 408 gemeenten in Nederland. Ook zullen ze een voorstel bij de tweede kamer neerleggen omdat het een maatschappelijk probleem is. Gemeenten kunnen daar op dit moment weinig aan veranderen, daar wil de stichting verandering in brengen!

Het doel van Obi’s Stichting:

  • Verandering in de samenleving voor het welzijn van het dier.
  • Voorkomen dat honden helaas zo nu het geval is vroegtijdig worden ingeslapen.
  • Voorkomen dat vele honden gedumpt worden, dit neemt schrikbarende vormen aan en kost de maatschappij ook veel geld gaat kosten.
  • Voorkomen dat asiels door dit probleem overvol raken.
  • Het helpen van mensen die minder bedeeld zijn, en toch hun huisdier kunnen behouden wat ook weer belangrijk is voor de sociale omgang en gezondheid van mens en dier.

De stichting is opgericht door Paula en Jan, zij houden zich al jaren met Engelse en Franse bulldoggen en hebben een grote liefde voor honden. Ze vangen dan ook zelf herplaatsingshonden op een zoeken een nieuw baasje voor ze.  Ze vertellen op de website van Obi’s Stichting:

“We zien veel leed met herplaatsen, soms komen we bij mensen thuis die in grote armoede leven en niet meer voor hun bulletje komen verzorgen.
Dit doet ons pijn natuurlijk zien we ook andere zaken wanneer een bulletje herplaats zal moeten worden.
De armoede wat we soms zien is heel erg verschrikkelijk en dat zetten ons aan denken, dat niet alleen ook wij hebben persoonlijk dit zelf meegemaakt.
2 ½ jaar hebben we moeten leven van 900 euro per maand en dan leef je onder het minimum, je komt dan in een wereld waar je niet in wilt zitten.
Maar je ziet ook hoeveel armoede er eigenlijk is in Nederland, en dan kom je erachter dat wanneer er armoede heerst en daar leven huisdieren, dat deze dieren de dupe worden omdat er niets voor ze is.

Al jaren spookte het ons door ons hoofd  om hier wat mee te doen, maar wat en hoe? Daar kwamen we niet uit.
Totdat we op de hoogte werden gebracht door de krant en door asiels waar we samen mee werken; de berichten liegen er niet om! Honden worden gedumpt, worden vroegtijdig ingeslapen en of worden massaal verhandeld op marktplaats.  1,2 miljoen Nederlanders leven onder de armoede grens, laat staan de dieren die bij deze gezinnen wonen.  Nu werd de tijd rijp en heb ik met mijn achterban gesproken om toch nu werk te gaan verrichten voor het welzijn van onze trouwe viervoeters. Vandaar dat wij de stap hebben gezet om zorg te dragen dat er straks grote veranderingen gaan komen in Nederland op het oog van het welzijn van het dier. Zo is dus Obi’s Stichting geboren op 4 januari 2013 en Obi onze eigen Engelse bulldog krijgt deze eer. Om de redenen dat Obi als een herplaatser in ons gezin werd opgenomen, maar ook bij ons zijn leventje bij ons mag slijten.”

Steun Obi’s Stichting

Om het doel te bereiken heeft Obi’s stiching ook jouw hulp nodig! Wordt donateur, start een inzamelingsactie bij je lokale hondenschool en vertel het door aan vrienden en familie!

SAMEN MAKEN WE ELKAAR STERK – OBI’S STICHTING ING 6419799

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!