...

Vandaag is het Wereld Zwerfdierendag! Help jij ook mee?

Wereld Zwerfdierendag, “de dag voor medeleven, zorg en actie voor zwerfdieren in de hele wereld” zo vertellen de organisatoren. 

Helaas was eerder deze week weer in het nieuws dat mensen steeds minder snel een dier adopteren door de financiële crisis. Daarnaast worden er ook meer zieke dieren afgestaan aan het dierenasiel omdat mensen de dierenartskosten niet kunnen betalen.

Overvolle asiels

Dieren blijven steeds langer in het asiel waardoor er capiciteitsproblemen ontstaan.Vooral in het begin van de zomer ( de periode waarin de meeste dieren naar het asiel worden gebracht) zorgt dit voor problemen.
adopteereenhond  Dierenasiel

Buitenland

Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland zijn er zwerfdieren. Landen zoals Spanje, Bulgarije en Mexico hebben overvolle asiels met als gevolg dat veel van deze dieren worden afgemaakt. Vaak onder verschrikkelijke omstandigheden. Gelukkig zijn er organisaties die deze dieren naar Nederland overbrengen en een thuis voor ze zoeken.Animalshelter (1)

Castratie

Het castreren en steriliseren van zwerfdieren is enorm belangrijk om het aantal zwerfdieren te verminderen. Dit begint bij de eigenaren van huisdieren zelf, zorg ervoor dat jouw kater of poes geholpen is zodat hij/zij niet meer katten op de wereld zet. Hetzelfde geldt voor honden, ga niet voor de “lol” fokken omdat een nestje zo leuk is, er zijn veel zwerfdieren en daarnaast zitten er veel dieren in asiels. Help deze dieren!

Wat kun jij doen?

Afgelopen maandag 1 April was er het Zwerfdieren festival, waar baasjes leuke activiteiten konden doen met hun hond. Dit om de zwerfdieren onder de aandacht te brengen!
Door heel het land komen dierenasiels met initiatieven om geld in te zamelen zodat ze zoveel mogelijk zwerfdieren kunnen opvangen en herplaatsen. Bijvoorbeeld Dierenasiel Amsterdam, zij organiseren een fietstocht op 11 en 12 Mei om geld in te zamelen voor de honden- en kattenverblijven. Ook hebben de reddingsorganisaties geld nodig om honden vanuit het buitenland naar Nederland te kunnen vervoeren, maar ook dekens, riemen, hondenvoer etc is enorm welkom!
Logo-Fiets-hier-(web klein)

Steun een initiatief bij jou in de buurt, zamel spullen in voor de dieren of doneer!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!