...

Verkoeling voor je hond op een warme dag

Tijdens het voorjaar en de zomermaanden kunnen de temperaturen aardig oplopen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je hond ook van deze dagen kan genieten?

Koelhalsband

Een koelhalsband is een uitstekend middel om je hond wat verkoeling te geven. De koelhalsband heeft speciale koelkristallen die ervoor zorgen dat de halsband koel blijft. De koelhalsband bedekt de nek van je hond precies op de plek waar de slagaders zitten. De slagaders liggen aan het oppervlakte van de huid, hierdoor koel je het bloed waardoor het hele lichaam de verkoeling ondervindt. Je kunt dit bij mensen vergelijken als wij onze polsen onder koel stromend water houden, probeer het maar eens!
koelhalsband honden
Naast een koelhalsband zijn er ook koelbandana’s, koeljassen en koelmatten.

Zwembadje voor je hond

Een zwembadje voor je hond is een simpele en goedkope manier om je hond wat verkoeling te geven. Een eenvoudig schelpenzwembad van plastic heb je al voor ongeveer €15,-. Bijkomend voordeel, het plastic is heel sterk dus je hond kan lekker graven en spelen zonder dat het zwembadje kapot kan gaan. Daarnaast kun je het zwembadje vullen met zand zodat je hond een plek heeft waar hij kan graven, bijvoorbeeld om lekker zijn botjes te verstoppen!

Spelletjes die je met je hond kunt doen in een zwembadje

Je kunt veel spelletjes doen met je hond in het zwembad. Leg een paar hondenbrokjes in het zwembad en laat je hond ze “opduiken” of zet zijn bak met voer in het water, hoe gaat hij dit oplossen? Allemaal hele leuke uitdagende spelletjes om je hond te vermaken en af te laten koelen!

Schaduw

Zorg er altijd voor dat je trouwe viervoeter in de schaduw kan liggen en voldoende drinkwater heeft. Ben je aan het werk en zijn je hond een paar uurtjes alleen thuis? Bedenk dan goed waar de zon in de loop van de dag schijnt. Als de zon vol op je ramen schijnt loopt de temperatuur snel op! Zorg ervoor dat je dan de rolgordijnen/gordijnen/lamellen etc dicht doet, dit scheelt een hoop warmte in huis.

Ventilator

In huis kan het op hete zomerdagen soms best warm worden. Het is dan lastig voor honden om af te koelen. Koude tegels vinden ze heerlijk om op te liggen! Heb je dit niet zet dan een ventilator neer, de beweging van de lucht zorgt voor een beetje verkoeling.

Zorg ervoor dat je je hond op warme dagen goed in de gaten houd, sommige honden hebben meer last van de warmte dan andere honden. Dit heeft te maken met het ras, leeftijd, vacht en natuurlijk hoe warm het is. Zorg daarom goed voor je hond, ook in de zomer!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!