...

Wat te doen als je hond vermist is?

Het is de nachtmerrie van elke hondeneigenaar; je hond is vermist. Verdwenen tijdens een rondje lopen, de deur stond per ongeluk open of ontsnapt uit de achtertuin, het gebeurt. Je hond kan nu overal zijn, maar hoe vind je hem het snelst weer terug?

Chippen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, zorg ervoor dat je hond gechipt is. Word je hond gevonden in het asiel of door de dierenambulance dan kunnen ze jou als eigenaar heel makkelijk terug vinden. Zorg er wel voor dat je contactgegevens die gekoppeld zijn aan de chip up to date zijn, anders belt het asiel naar een oud telefoonnummer en kunnen ze je niet op het juiste adres vinden omdat je inmiddels verhuist bent.

Naamplaatje

Een ouderwets naamplaatje met de naam van je hond en je telefoonnummer kan ook nooit kwaad. Zorg ook hier dat je contactgegevens kloppen!

Vraag rond in de buurt

Print een recente foto van je hond uit en ga langs bij de mensen in de buurt. Hoe sneller je dit doet hoe groter de kans dat zij de hond gezien hebben en hij nog in de buurt is. Heeft je hond opvallende uiterlijke eigenschappen? Bijvoorbeeld een gekrulde staart, vlekkenpatroon etc geef dit dan ook door. Daarnaast kun je door de buurt gaan lopen met het favoriete piepspeeltje van je hond of een zakje met brokjes wat hij zal herkennen.

Op palen, in de supermarkt en op aanplakborden kun je ook een a4 plakken. Zet hier zoveel mogelijk gegevens van je hond op! Aan de onderkant van het a4tje kun je de contactgegevens inknippen zodat mensen gemakkelijk je telefoonnummer mee kunnen nemen. Altijd handig als ze ineens je hond tegenkomen!

Blijf bereikbaar

Zorg dat je bereikbaar bent. Als je hond gevonden is en jij als eigenaar gebeld wordt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk weten!

Social Media

Social Media doet soms wonderen, verstuur een tweet met beschrijving en foto van je hond en de plek waar hij het laatste gezien is. Plaats ook een bericht op Facebook, zo vergroot je het bereik en zijn meer mensen op de hoogte van de vermissing van je hond.

 

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!