...

Weg met die vlooien!

De verschillende soorten vlooienmiddelen

– vlooienbanden
– pipetten
– poeder
– spray
– shampoos

Het bestrijden van deze vervelende beestjes gebeurt uitwendig (de buitenkant van je hond) en gaat op gewicht van de hond.
Een vlooienband of pipet wordt aangebracht tussen de kop en de nek. Op deze manier kan je hond er (bijna) niet bij en kan het vlooienmiddel goed zijn werk doen. Het is verstandig om je hond hierna te kammen met een vlooienkam. Houd hierbij een bakje heet water met sop bij de hand. Dompel de kam hierin dit voorkomt dat de vlooien tijdens/na het kammen wegspringen.

Wat als mijn hond al vlooien heeft?

Heeft je hond al vlooien? Was je hond dan met een speciale vlooienshampoo, laat de hond goed opdrogen en kam je hond daarna helemaal uit met de kam. Het is ook belangrijk je huis (bank, vloerkleed etc.) te behandelen met speciaal anti-vlooienmiddel, deze is meestal ook te verkrijgen bij de dierenwinkel. Heb je ook nog andere honden of huisdieren, dan is de kans heel groot dat zij ook vlooien hebben. Behandel alle dieren met een vlooienmiddel!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!