...

6 redenen om een oudere hond te adopteren

Een oudere hond heeft zo hard een thuis nodig als de jonge honden. Onder een “oudere hond vallen honden boven de 7 jaar, kleine honden worden minder snel volwassen dan grote honden en worden dus iets later “oud” genoemd. Veel mensen willen liever een jonge hond adopteren “Je kunt ze beter trainen, hebben minder gedragsproblemen en blijven langer bij je” zijn veel voorkomende redenen.

Vergeet de oudjes niet als je een hond gaat adopteren, waarom? Hieronder 6 redenen:

Je red het leven van de hond

De meeste mensen kiezen dus voor de jongere honden en helaas zitten veel asiels vol met “oudere” honden waarvan de kans steeds kleiner wordt dat ze worden geadopteerd. In sommige asiels moeten ze door deze overpopulatie honden laten inslapen en de oudere honden zijn vaak de eerste die hiervoor in aanmerking komen. Adopteer je een oudere hond, dan red je hem van ingeslapen worden!

Een oude hond hoeft geen probleem hond te zijn

Veel mensen nemen aan dat de oudere honden in een asiel gedragsproblemen hebben, dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Deze honden belanden meestal in het asiel om hele andere redenen, mensen vinden de hond niet leuk meer, iemand in het gezin is allergisch, overlijden van het baasje, verhuizingen of een nieuwe baan. Dit heeft niets met de hond en zijn gedrag te maken, de oudere honden zijn net zo leuk als huisdier als de jonge honden!

Oudere honden zijn kalmer

Door de leeftijd zijn oudere honden rustiger dan jonge honden. Ze zijn volwassen, waardoor duidelijk is wat hun karakter is. Bij jonge honden moet dit zich met volwassen worden nog uiten. Ze hebben geen overtollige energie meer, hebben vaak genoeg aan een paar goede wandelingen per dag en zullen dan ook minder snel gaan kauwen aan jouw spullen.

Ze zijn meestal getraind en kennen de basis commando’s

Oudere honden zijn vaak op jongere leeftijd getraind en weten principes als naast lopen tijdens het uitlaten of komen wanneer je hem roept. De basis commando’s kennen ze meestal al, dit scheelt jou als nieuwe eigenaar, je hoeft dit niet allemaal aan te leren.

Ze kunnen nog steeds nieuwe trucjes leren

Dat de honden wat ouder zijn betekend niet dat je ze geen nieuwe dingen kan leren. Oudere honden worden minder snel afgeleid dat bijvoorbeeld een puppy en zijn juist daarom sneller in het leren van nieuwe trucjes!

Oudere honden hebben ook een “thuis” nodig

Net als de jonge honden, die misschien wel een paar jaar langer bij je blijven, hebben ook de oudjes een thuis nodig om hun laatste jaren te kunnen slijten. Elke hond verdient een thuis, jaren in het asiel zitten en daar overlijden gunnen we een oudere hond niet. Dus denk goed na als je een hond adopteert, ook de oudjes zijn ideale maatjes!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!