...

Neem een voorbeeld aan je hond!

Honden halen het beste uit hun leven, ze zijn vrolijk, hebben zin om dingen te ondernemen en blijven niet hangen in het verleden. Hier kunnen wij hondenliefhebbers en hondeneigenaren heel veel van leren! Bekijk de wereld eens door de ogen van je hond.

Leef je leven!

Honden leven elke dag alsof het de laatste is. Ze ontdekken alle nieuwe geuren tijdens een wandeling, zijn heel blij als je thuis komt van het werk en hun eten is elke keer een culinair hoogstandje. Niet slecht toch om het leven zo te bekijken.

Onvoorwaardelijke liefde

Honden zijn enorm loyaal. Als jij een keer je dag niet hebt en een beetje chagrijnig bent zal je hond je hierop niet afrekenen, zijn/haar liefde is onvoorwaardelijk!

Vergeven en vergeten

Het is je vast wel een keer overkomen, je staat op de poot van je hond. Een enorm gekrijs klinkt maar een seconde daarna is hij weer vrolijk met je aan het spelen. Honden blijven niet vastzitten in het verleden, ze leven in het nu. Ze koesteren geen wrok, ze vergeven en vergeten het liever.

Vrolijk en enthousiast

Je hebt even wat boodschappen gehaald bij de supermarkt, meer dan 15 minuten ben je niet weggeweest, maar als je thuis komt staat je hond te kwispelen alsof hij je jaren niet heeft gezien! Zo’n enthousiaste begroeting maakt iedereen toch vrolijk.

Ga er lekker op uit!

Welke hond geniet nu niet van een lekkere lange wandeling! Ze houden ervan om nieuwe honden, mensen en omgevingen te leren kennen. Beweging is goed voor je  geest, lichaam en geeft je na afloop een goed gevoel.

Powernap

Honden kunnen overal slapen, ze zoeken een knus plekje op, oogjes dicht en weg zijn ze. Nu is dit voor ons mensen iets lastiger, wij kunnen niet zomaar ergens gaan liggen. Maar een powernap is heel goed voor je. Studies tonen ook aan dat een powernap van een kwartier je meer alert en creatief maakt. Dus lekker samen met je viervoeter languit op de bank voor een welverdiende powernap!

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!