...

Not a Bully!

Douglas Sonders is een fotofgraaf die door eigen ervaringen werd geconfronteerd met het feit dat “bully” rassen erg negatief worden gezien door veel mensen. De term ‘bully ras “omvat 14 populaire hondenrassen, waaronder de Franse Bulldogs en ​​Boston Terriers. Twee van de meest populaire hondenrassen in Amerika, Boxers en Rottweilers zijn beide aangewezen bullebak rassen. En in Nederland zien we dit bij de Staffordshire Terrier. Ondanks hun populariteit, geloven nog steeds veel mensen dat deze honden agressief of zelfs gewelddadig zijn. Het wegnemen van deze geruchten is de focus van Not a Bully. Gedragstesten uitgevoerd in 2009 door de Amerikaanse Temperament Test Society bleek dat bully rassen beter scoorden dan 121 andere rassen, waaronder beagles en collies. In feite, veel bully rassen hebben gediend als hulphonden, in militaire operaties, in drugsbestrijding, en als therapie honden. Het zijn geweldige huisdieren!

Not a bully; Hoe het allemaal begon

Doug Sanders schrijft op zijn website hoe het allemaal begon:

“Ik werd wakker in het midden van die angstige nacht naast mijn beste vriend , Winston (een boxer) keek naar mij vanuit zijn gebruikelijke plaats en kroop tegen me aan. We keken elkaar een uur lang aan terwijl ik hem aaide en vertelde dat hij braaf was. De volgende dag , Halloween 2011 , moest ik hem laten inslapen. Winston had gevochten een agressieve tumor op zijn rug die zijn organen uiteindelijk heeft stilgelegd. Maanden na zijn dood was ik nog steeds gebroken.
Het duurde bijna een jaar voordat ik klaar voor een hond was . Ik had Winston , een rasechte , verworven door vrienden wiens hond een nestje had gehad , maar dit keer wilde ik een hond uit een asiel adopteren. Ik wist dat veel goede honden met behoefte aan een baasje elke dag werden geëuthanaseerd. Ik ging naar een adoptie evenement bij PetSmart, gehost door K -9 Lifesavers , een lokale organisatie die honden uit asiels met een hoog euthanasie cijfer redt . Ik wist niet precies wat ik zocht , maar ik had me voorgenomen om pitbulls vermijden.
Omdat sommige onverantwoordelijke eigenaars hun pitbulls hebben getraind om gevaarlijk te zijn, hebben sommige gemeenten het ras verboden; een Maryland rechtbank verklaarde hen onlangs “gevaarlijk “.  Als ik een pitbull zou adopteren wist ik dat dit stigma kon leiden tot een probleem met mijn huisbaas.

Maar toen zag ik haar staan aan achterkant van de menigte in de schaduw van een boom . Met haar gitzwarte vacht en gele ogen zag ze er meer uit als een panter dan een pit-bull/Labrador kruising. Emma was anders dan andere honden daar, ze was heel lief, en hoewel ze nog geen twee jaar oud was, kon ik zien dat ze verstandig was. Emma was gered uit een asiel die haar wilden inslapen. Ze had gecirculeerd door de pleegzorg maar kon in deze  negen maanden geen nieuw baasje vinden. Potentiële nieuwe baasjes werden afgeschrikt door haar ” enge ” uiterlijk en pit – bull achtergrond. Maar Emma en ik hadden direct een band, Emma was bedoeld om mijn hond te zijn.

Mijn huisbaas ging akkoord met mijn nieuwe gezinslid nadat ik de labrador kant van haar sterk benadrukte . Ik heb geleerd dat “pit bull ” een slecht woord is in de samenleving – dat is een echte tragedie.

Ik merkte meteen hoe mijn buren wegdeinsde als Emma en ik samen jogde of speelden in het park . Het deed pijn om te zien hoe mensen reageerden op haar uiterlijk , ondanks het feit dat Emma , een van de meest intelligente en bedachtzaam honden is die ik ooit heb gekend, ze zou nooit iemand pijn doen. Toen ik Winston had wilde mensen hem altijd ontmoeten en vertelde ze ze hoe lief en leuk hij was.
Ik sprak met vrienden die ook pitbulls hadden. Ze vertelde me hoe liefdevol en loyaal hun honden zijn. Ik wou dat meer mensen bekend waren met deze kenmerken in plaats van de afbeeldingen van pitbulls als gewelddadig.
Ik had een idee . Ik ben een commercieel fotograaf en al jaren schiet ik reclamecampagnes voor grote bedrijven voor publicaties zoals The Washingtonian , Time magazine en Rolling Stone . Maar ik krijg de meeste vreugde uit persoonlijke projecten. Ik hou van de kans om de ware aard van mijn portretten vast te leggen. Ik besefte fotografie was het perfecte hulpmiddel om mensen de ware aard van Emma en andere Pitbulls te laten zien. Ik ben inmiddels begonnen om pitbulls met hun families te fotograferen. Zodra deze gepubliceerd worden hoop ik dat mensen hun ware aard zien, vriendelijke, zachtaardige honden. Misschien zullen mensen dan niet meteen negatief oordelen als ze iemand met een pitbull of ander bully ras zien wandelen of spelen in het park.
Immers, het kan Emma zijn.”

Hier een aantal foto’s die Douglas gemaakt heeft:

emma en junior

porter2_full maxine_full marley_full

 

Slechte honden bestaan niet, alleen slechte baasjes

We kunnen het bij Hondenwoordenboek niet vaak genoeg zeggen; Slechte honden bestaan niet, alleen slechte baasjes. Helaas zijn de honden altijd de dupe, dit moet veranderen! Meer voorlichting, verplichte hondencursus en het verbieden van fokken met honden tenzij je een goedgekeurde fokker bent zijn een aantal voorbeelden. Wat is jou mening hierover?

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!