...

Dag-Dag doosje helpt kinderen een verlies te verwerken

Het verlies van een huisdier valt voor het hele gezin zwaar, voor jonge kinderen is het vaak moeilijk te begrijpen wat er allemaal is gebeurt en waar hun lieve huisdier naartoe is gegaan. Het begraven van het huisdier helpt kinderen bij het afsluiten van deze moeilijke periode. Saskia Hidding van Pets Place bedacht het Dag-Dag Doosje om kinderen hierbij te helpen.

Het Dag-Dag Doosje is gemaakt om kleine huisdieren in een net begraafdoosje en niet in bijvoorbeeld een schoenendoos te begraven. Konijnen, hamsters, vogeltjes, cavia’s en andere kleine dieren passen in het doosje, maar je kunt ook de as van een overleden hond met dit doosje begraven. De kinderen kunnen het doosje zelf aankleden door erop te tekenen, foto’s op te plakken of een boodschap achter te laten. Zo kunnen kinderen hun verdriet verwerken en hun huisdier op een mooie manier herinneren.

 

Het Dag-Dag Doosje kun je online bestellen of kopen in een van de winkels van Pets Place

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!