...

Je hond mee naar het werk, goed tegen stress op de werkvloer!

Veel hondeneigenaren vinden het vast een heel goed plan, je hond meenemen naar het werk. In Amerika zijn er al veel bedrijven waar er een heus hondenbeleid is en waar medewerkers de honden dus mee kunnen nemen naar kantoor. Het onderzoek dat gehouden is in Amerika, door de Universiteit in Virginia, toont aan dat de verschillende tussen de dagen met honden en de dagen zonder honden erg duidelijk waren.

je hond mee naar kantoor, goed voor de werksfeer

Het onderzoek

Het onderzoek is gehouden in een retail bedrijf in Greensboro, waar ongeveer 550 mensen werken. Elke dag waren er 20 tot 30 honden op het kantoor, gedurende één werkweek werden een paar groepen medewerkers gevraagd enquetes in te vullen en een speekselmonster af te staan ( een aantal keer per dag). Met dit speekselmonster werd de hormoonspiegel bekeken, hier konden ze geen verschil bepalen tussen medewerkers waarvan de hond op kantoor was en medewerkers zonder hond. Wat wel opviel waren de uitslagen van de enquetes, medewerkers zonder hond waren in de loop van de werkdag meer gestresst dan mensen zonder hond of waarvan de hond niet mee was. Het team merkte dat de stress aanzienlijk steeg op de dagen zonder honden ten opzichte van de dagen dat de honden wel op kantoor aanwezig waren.

 

Betere prestaties op het werk

Hoewel het officieel geen onderdeel van het onderzoek was viel op dat de onderlinge communicatie op het werk ook verbeterde. Mensen zonder hond vroegen regelmatig aan medewerkers met hond of ze de hond even konden uitlaten tijdens een korte pauze. En niet alleen dat, de pauzes werden ook nog op een gezonde manier benut, door lekker buiten te gaan wandelen. Medewerkers kwamen na zo’n pauze veel positiever terug dan tijdens een normale pauze op het werk. De medewerkers presteerde beter omdat ze minder stress hadden en meer energie!

Honden verlagen dus het stressniveau, zorgen voor betere communicatie op het werk en verhogen het prestatieniveau van de medewerkers. Dus waarom is het niet bij elk bedrijf “normaal” om je hond mee te nemen? Natuurlijk moeten de honden opgevoed, gehoorzaam en sociaal zijn, anders zou het de stress misschien juist wel verhogen. De hele dag honden horen blaffen in kantoor is niet zo fijn.

Een hond op kantoor is dus helemaal niet zo’n slecht idee, wij stemmen voor!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!