...

Politie redt honden uit hete auto

Ook deze zomer is het weer raak, ondanks alle voorlichtingscampagnes en waarschuwingen moeten de politie en dierenambulance nog steeds in actie komen om honden te redden.

Hond op sterven na dood (Roermond)

Begin Juli was het bijvoorbeeld weer zover, de politie heeft een hond uit een bloedhete auto moeten redden. Zo stond op de website van het AD:

“Een hond is zaterdag bevrijd uit een snikhete auto in Roermond. Het dier zat er al enkele uren in. Volgens de politie was de hond op sterven na dood. Agenten sloegen de ruit van de auto in en haalden de hond eruit.”

“De auto stond op de parkeerplaats van het Outlet Center. Een bezorgde voorbijganger alarmeerde de politie. De politie heeft de hond meegenomen naar het bureau, waar de eigenaars het beestje hebben afgehaald. Zij kregen een boete van 500 euro wegens dierenmishandeling.”

Met de hond is het gelukkig goed afgelopen en hopelijk hebben de eigenaren hun lesje geleerd.

Zoetermeerse redt 2 honden uit snikhete auto

In Zoetermeer zijn afgelopen maand ook 2 honden uit een auto gered. Deze stond bij een hondenstrand. De Zoetermeerse Kylie heeft vervolgens de politie gebeld omdat de honden enorm aan het hijgen en piepen waren. Zo vertelde ze aan Omroep West:

“De honden in de auto waren volgens Kylie ‘onwijs aan het hijgen en piepen’ en hadden het duidelijk warm in de auto die in de volle zon stond. Ze besluit even te wachten op de eigenaar, maar als die na 5 minuten nog niet is komen opdagen, besluit ze in overleg met haar vader de politie te bellen.

Nadat de agenten geen contact krijgen met de eigenaar van de auto, besluiten ze samen met medewerkers van de dierenambulance om een ruit in te slaan. Het was echt hartverscheurend om dit te zien en mee te maken’, aldus Kylie, ‘de honden waren best wel bang, ze waren heel heet en helemaal van slag nadat ze uit de auto gered waren’. Direct na hun redding kregen de honden water van de medewerkers van de Dierenambulance. Kylie: ’Het is gelukkig goed afgelopen, het is echt een hele opluchting.'”

Volgens de dierenambulance was er dit keer echter geen sprake van kwade opzet. De eigenaar was met de honden gaan zwemmen en had ze vervolgens in de auto gedaan om weer richting huis te rijden. De eigenaar realiseerde zich dat zijn sleutels en telefoon nog in de auto lagen! Bij dit type auto gaan de deuren automatisch op slot, en de honden zaten dus opgesloten. De man besloot snel richting huis te lopen om een reserve sleutel te halen.

Helaas warmt een auto enorm snel op als de zon er even opstaat, de politie heeft de tempratuur in de auto gemeten na de redding. De tempratuur was opgelopen tot 55 graden! Levensgevaarlijk!

Van de reddingsactie is een filmpje gemaakt:

 

Hond bevrijdt uit hete camper

Niet alleen auto’s zijn gevaarlijk, campers en caravans zijn ook net een oven als ze in de zon staan. In Den Haag is deze zomer door de dierenambulance een hond bevrijdt uit een snikhete camper. De dierenambulance kon de hond net op tijd redden door het dakraam van de camper.

Hitte is enorm gevaarlijk voor honden, door de warmte stolt hun bloed wat de hond snel fataal kan worden.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!