...

Verzekering hond, ja of nee?

Wel of geen verzekering voor je hond afsluiten? Hier zijn veel discussies over, veel mensen vinden de premies van de verzekering te duur en als ze de hond dan een keer ziek is dekt de verzekering het niet. Je kunt natuurlijk ook zelf elke maand wat geld in een potje doen zodat je wat achter de hand hebt voor dierenartskosten. Wil je toch een verzekering afsluiten dan doe je er goed aan eerst alle mogelijkheden te onderzoeken.

Welke honden verzekering moet ik afsluiten?

Welke verzekering het beste bij jou en je hond past hangt af van verschillende factoren;

– Hoe oud is je hond?
– Is het een rashond of een kruising?
– Heeft hij/zij een verleden met medische problemen?
– Welke risico’s wil jij als eigenaar afdekken in de verzekering?
– Welke prijs wil je betalen?

Premies & eigen risico

De premies van een honden verzekering worden berekend aan de hand van het gewicht, leeftijd en het soort ras. Hierbij geldt hoe groter de hond hoe duurder de verzekering.
Het is ook belangrijk te kijken naar het maximumbedrag dat de verzekering per jaar uitkeert. Vergeet ook niet te kijken naar je eigen risico, dit kan ook erg verschillen per verzekering!
Maar misschien wel het belangrijkste; zoek goed uit wat er wel en wat er niet vergoed wordt, zo kom je later niet voor verassingen te staan. Naast de basispakketen zijn er ook uitgebreidere paketten, deze zijn duurder maar dekken vaak wel  meer.

Hond verzekeren, waar moet ik op letten?

Het hebben van een honden verzekering is een gemoedsrust dat u gedekt bent voor het ergste geval … maar het trefwoord “gedekt”.

Als het gaat om het geld te besteden aan een honden verzekering, moet u ervoor zorgen dat u een goede dekking krijgt.

Het laatste wat er mag gebeuren is dat u 10 jaar lang elke maand betaalt en uw hond vervolgens een ziekte krijgt die niet onder de dekking valt.

Laat ik beginnen met dat je een verzekering die ongevallen / verwondingen en ziekten dekt wilt kopen en geen die niet alles dekt.

Alle honden en huisdieren verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende opties aan die ongevallen / verwondingen en ziekten dekken. De verschillen liggen in de aard van de medische aandoeningen die wel of niet worden gedekt.

Er zijn 5 onderdelen van medische dekking die, indien mogelijk, deel moeten uitmaken van de verzekering opties die je kiest. Het nemen van een honden verzekering zonder de juiste modules/opties is uiteindelijk onbeschermd.

– Sommige honden verzekeringsmaatschappijen hebben deze opties opgenomen in hun beleid.
– Sommige bedrijven bieden deze opties/modules als extra die je kunt kopen.
– Sommige bedrijven worden sommige van deze componenten bieden helemaal.

Als u niet over deze 5 onderdelen van de dekking beschikt, ben je letterlijk geld aan het weggooien , omdat je niet zal worden gedekt voor gemeenschappelijke en/of veelvoorkomende ziekten.

De 5 onderdelen zijn:

Dekking voor Kanker
Dekking voor Chronische Ziekte
Voortdurende Dekking voor Chronische Ziekten
Dekking voor Erfelijke en Aangeboren Ziekten
Dekking voor Medische aandoeningen Veelvoorkomende Ziektes

Dekking voor KANKER
Kanker is gebruikelijk in de diergeneeskunde en de behandeling kan erg duur zijn. Zorg ervoor dat je goed gedekt bent op dit gebied. De meeste honden verzekeringen voorzien in de dekking op dit gebied.

Sommige verzekeringen hebben echter een limiet aan de hoeveelheid eigen risico bij kanker.

Ik vind dat er geen limiet op moet zitten. Je weet niet van tevoren wat voor ziekten uw huisdier krijgt of hoeveel dat dan moet gaan kosten. Vermijd verzekeringen waar de uitbetaling voor kanker minder is.

Dekking voor chronische ziekten
Chronische ziekten zijn ziekten die lange duur en over het algemeen langzame progressie hebben. Chronische ziekten zijn meestal niet te genezen. Voorbeelden hiervan zijn: hartziekte, chronische nierziekte, en chronische leverziekte.

Laat je niet een verzekering aan smeren dat chronische ziekten uitsluit. Deze types van ziekten verschijnen gewoonlijk op middelbare leeftijd tot oudere leeftijd van de hond.

Verzekering die geen betrekking hebben op deze veel voorkomende ziekten, is niet aanvaardbaar. Je kon uiteindelijk premies betalen voor 10 jaar en dan iets wat er buiten valt niet vergoed krijgen.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!