...

Vizsla


Hoogte57-64 cm

Gewicht22-30 kg

Als je op zoek bent naar een meer exotische variant van de Pointer, dan is de Vizsla jouw hond. Dit is een actieve, mensgerichte hond die behoefte heeft aan veel uitdaging en beweging om te voorkomen dat hij zich verveeld en je huis gaat slopen. De Vizsla is een slanke hond met lange oren en ogen die de rijke, koper toon van zijn vacht passen. Afgezien van verharen,is de vachtverzorging van de Vizsla minimaal.

Een leuke hond voor actieve gezinnen!

Wist je dat?

De naam wordt uitgesproken als VEEZH-la of VEESH-la.

Vizslas hebben minimaal een uur beweging per dag nodig.

Ze worden gebruikt om konijnen en hoogland wild te jagen – fazanten, patrijs, en kalkoen – en het ophalen van watervogels.

Vizslas zijn beschermende en uitstekende waakhonden.

De Vizsla is ontwikkeld in Hongarije als een jachthond die in staat was te wijzen en ophalen. Een van de meest interessante weetjes over het verleden van de Vizsla is dat hij ooit heeft gejaagd in samenwerking met valken – de Vizsla wijst zodat de valk de vogel kan vangen en terugbrengen.

Vizslas diende ook als boodschapper honden tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar de ontberingen van die tijd betekende bijna een einde van het ras – en het is ze niet veel beter vergaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig zijn de fans van het ras erin geslaagd om de Vizsla redden van uitsterven.

Mensen aanbidden de Vizsla voor zijn toegewijde, aanhankelijke karakter en aanstekelijk enthousiasme voor het leven. Hij is levendig en zacht, maar hij is ook onbevreesd en meer bescherming bieden dan de gemiddelde jachthond, waardoor hij ook een goede waakhond is.


Gezondheidsproblemen die van invloed kunnen Vizslas zijn epilepsie; bloedstolling aandoeningen (ziekte van von Willebrand, hemofilie); oogaandoeningen (staar, progressieve retina), heupdysplasie en kanker

De vachteverzorging van de Visla is minimaal, borstel hem wanneer nodig en knip zijn nagels als deze te lang zijn. Controleer het gebit en poets de tanden om tandsteen en gebitsproblemen te voorkomen.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!