...

Toys4Animals halsbanden & riemen

Creatieve, zelfontwikkelde handgemaakte halshanden en riemen. Ron en Maureen van Toys4Animals vertellen hoe dit allemaal is begonnen!

Het begin

Het is allemaal begonnen toen we Emiel, onze dalmatiër, 1 jaar hadden. Zoals iedereen weet groeien puppies en het werd weer tijd voor een nieuwe halsband. Alles wat we konden vinden was een standaard, 2 cm brede, nylon halsband met een steekgesp, de zogenaamde klikklak sluitingen of lederen halsband met gesp. We hebben slechte ervaringen met deze klikklak sluitingen en leer vonden we geen optie omdat die zo snel ruiken of hard worden. Ook wat een fijne riem betreft was de keuze niet eenvoudig. De meeste riemen zijn plat (1cm á 1,5cm breed) en snijden in je hand als je een correctie geeft.

Omdat wij door onze buitensportgeschiedenis ervaring hadden met klimtouwen en knopen ontstond het plan om zelf iets te maken. Na een flink aantal uren speurwerk op internet en de geschiedenisboeken van verschillende knooptechnieken te hebben geraadpleegd, ontstonden de eerste protypes van de riemen van het toen nog niet opgerichte Toys4Animals. Al gauw liepen wij met onze hond aan een zeer functionele en originele riem die lekker in de hand lag en geen pijnlijke schuurplekken veroorzaakte bij het corrigeren. Omdat de riem zo goed beviel hebben we al snel ook een prachtige halsband gemaakt met een gesp van een oude broekriem. 

Tijdens de wandelingen met onze hond kregen we steeds complimenten over de riem en halsband. Mensen vroegen aan ons waar we deze gekocht hadden. We zijn toen ook andere kleuren gaan maken, in eerste instantie voor onze hond, maar toen het complimentjes bleef regenen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn in augustus 2011 een webshop begonnen. En met succes, wij maken sindsdien halsbanden op maat voor elke hond, van Chihuahua tot Duitse Dog. En de riemen natuurlijk naar wens van de eigenaar.

Wat maakt een halsband of riem nu zo uniek

  • Je kunt zelf de kleur, het patroon en de maat van de halsband en riem bepalen.

 

  • De lengte van de halsbanden zijn  “traploos” in te stellen.
  • De riem is gebruiksvriendelijk waardoor pijnlijke handen verleden tijd is.
  • De producten zeer sterk maar toch soepel.
  • De halsbanden en riemen kunnen gewassen worden.
  • Toys4Animals geeft persoonlijke advisering en uitstekende service.
  • Eén van de medewerkers (paraveterinair) geeft regelmatig gratis tips op de website van Toys4Animals.

 

Voorbeelden van de uitgebreide collectie zijn te vinden op www.toys4animals.com. Wil je informatie over de producten stuur dan een mail naar  info@toys4animals.com of vul het contactformulier op de website.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!