...

Het doel van puppycursus

De puppycursus, erg belangrijk als je een puppy krijgt of net een hebt. De eerste 12 weken in het leven van een puppy is hij het gevoeligst voor sociale prikkels, daarom is het erg belangrijk als de pup na 8 weken thuis komt direct aan de slag te gaan.

Doel van puppycursus

Natuurlijk zijn de “trucjes” als zit, af, blijf en naast erg handig om te leren, maar het belangrijkste in de cursus is dat niet je hond maar juist jij als baas leert hoe je een hond moet opvoeden. Vaak begint de curus met een theorie introductie, hier wordt de basis van leiderschap, opvoeding van je hond en lichaamstaal van honden uitgelegd.

De pups leren in de puppycursus hoe ze met andere honden moeten omgaan, bijvoorbeeld hoe hard ze met elkaar mogen spelen. Socialiseren is dan ook het belangrijkste voor je nieuwe hondje om te leren. Ook de socialisatie met andere mensen en kinderen is van groot belang, en wat dacht je van voorwerpen zoals paraplu’s.

Huiswerk

Tijdens de puppycursus krijg je ook huiswerk mee, van het voeren tot uitlaten en spelen. Tijdens de cursus leer je onder andere hoe je de pup moet uitlaten en als het goed is vanaf het pakken van de riem. Deze regels moet je natuurlijk ook thuis doorvoeren. Deur open betekent niet snel de deur uit rennen maar rustig wachten.
Oefen dit soort dingen dus ook thuis, in de leefomgeving van je pup. Dat is de basis van de opvoeding!

Stel vragen!

De puppycursus is een leerperiode voor zowel jou als je pup, een ideale periode om je vragen te stellen aan de instructeur. Doe dit dan ook, zo leer je juist meer!

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!